pompka od centralnego-pordzewiale i zalane wnetrze.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

pompka od centralnego-pordzewiale i zalane wnetrze.

Post autor: zaba84 » sob kwie 21, 2007 19:07

Witam, ostatnio wyciaglem pompke od centralnego zamka z mojego golfa 3drzwiowego bo byly dziwne objawy, mianowicie czy otwieralem czy zamykalem drzwi kluczykiemod strony kierowcy to zamykaly i otwieraly sie tylko te drzwi a reszta drzwi,bagarznik, wlew paliwa nie reagowal natomiast jak owieralem czy zamykalem drzwi od strony pasazera to zamykaly sie i otwieraly wszystkie drzwi(lacznie z strona kierowcy), bagarznik i wlew paliwa.Dotego wszystkiego pompka dziwnie dzialala co chwlke bzyczala. Rozkrecalem drzwi od strony kierowcy bo myslalem ze rzyczyna tkwi gdzies tam w tym silowniku czy jak to tam sie naywa ale wszystko wygladalo ok. Wkoncu wyjolem pomke od centralnego i rozkrecilem ja a tam ta cala plytka jakby zielona i troche skorodowana(widac na foto), pewnie ja zalalo woda przez lampe.

Mam takie pytanie: czy wlasnie to moglo byc przyczyna tego ze drzwi od stony kierowcy wogole nie raegowaly a jak zamykalem od strony pasarzera to wszystkie drzwi normalnie chodzily jak by nigdy nic?? Jezeli tak to co lepiej kupic pompke dzialajaca czy odrazu moze wywalic wszytski i zalozyc nowy centralny z alermem na pilota?

Mam nadzieje ze nie namotalem w moim poscie i wiadomo o co mi chodzi :smoke:

Obrazek Obrazek Obrazek

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob kwie 21, 2007 19:17

wszystko na to wskazuje sprawdzv jesze czy pwoetrze podaje pompka na resztę drzwi

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 21, 2007 20:45

Nie widzę na narazie tragedii. Wyczyść to delikatnie, sprawdź ścieżki wizualnie, jest duża szansa że będzie działać. Zresztą nie masz nic do stracenia. A zamieniać oryginalny pneumatyk na elektryczny central to trochę niefer wobec golfika

[ Dodano: Sob Kwi 21, 2007 8:47 pm ]
Jeśli działała od pasażera a od kierowcy nie to nie jest wina pompki tylko włączników lub kabli w drzwiach kierowcy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zaba84 » ndz kwie 22, 2007 10:26

rozkreca;em juz wczesniej te drzwi od ierowcy i zamykalem i otwieralem dzrwi od strony pasazera tzn 2 osoba to robila i normalnie przewod od powietrza w drzwiach od kierowcy zasysal i wypuszczal powietrze...natomiast kabelki sa namiejscu ale nie wiem dalej jak sprawdzic czy ten mechanizm dziala..:/

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Gery34
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gery34 » ndz kwie 22, 2007 16:57

miałem ten sam problem. Wyczyściłem płytkę wyźuciłem gąbkę w której jest pompka no i chula juź drugi rok. Mam teź trójczynę 1.8 GT od 5 lat i jestem bardzo zadowolony

Gery

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”