cos jak smalec w przewodach gumowych..co to?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

cos jak smalec w przewodach gumowych..co to?

Post autor: zaba84 » śr kwie 18, 2007 10:08

Witam.. zauwazylem znow colacao tzn cos jak spalec w przewodzie gumowym(trujniku) co laczy sie z wtryskiwaczem+pokrywa zaworow i idzie do rurki metalowej. Jakies dwa tyg temu jak wlasnie to samo zauwazylem i przeczysciem ten przewod gumowy i ta rurke co idzie az do bloku i byla czyste wszysko, wczoraj znow zauwazylem to samo, tak zapierdzielone ze hoho.. skad to sie bierze i czy moze tak byc? Dodam ze plynu w zbiorniczku anie nie ubywa ani nie przybywa ani nie plywa w nim olej, tak samo z olejem ani nie ubywa ani nie przybywa ani nic tylko znow cos takiego jak smaec mam w tych przewodach.... silnik ABS.

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Awatar użytkownika
Jerzas
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jerzas » śr kwie 18, 2007 10:14

Pewnie jezdzisz na krótkich odcinakach. To jest spowodowane wilgocią w oleju i niedogrzaniem silnika. Przejedz się dłuższy odcinek tak 50 km, zeby silnik dobrze się nagrzał to ten smalec powinien zniknąć. Od czasu do czasu trzeba się przejechać dłużej, żeby to masełko zlikwidować.

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zaba84 » śr kwie 18, 2007 10:17

wsumie moze cos w tym jest bo do pracy w jedna strone mam 7km...nio zobaczymy...

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Awatar użytkownika
Jerzas
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jerzas » śr kwie 18, 2007 10:23

zaba84 pisze:wsumie moze cos w tym jest bo do pracy w jedna strone mam 7km...nio zobaczymy...
7 km to nie dużo. Silnik ledwo zdąży się nagrzać do 90C, ale wilgoć z oleju nie zdąży odparować. Zobaczysz, że jak przejedziesz się na dłuższym odcinku to to masełko zniknie.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » śr kwie 18, 2007 10:30

Dużo kiedyś wyjaśniałem i tym razem napiszę skrótowo , aby dogrzać silnik i układ wydechowy byś musiał robić odcinki od 40-60km w jednym kawałku!!!!!!!
Jedyna rada przed Podróżą po włączeniu silnika odczekać ok. 5-10min aż spadną radykalnie obroty dopiero ruszać i to samo po sączonej jeździe zanim wyłączysz silnik odczekać ok3min

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”