Czy to pada sprzęgło?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Czy to pada sprzęgło?

Post autor: tomyart » pn kwie 16, 2007 20:21

Więc sprawa wygląda tak:
W samochodzie na wolnych obrotach wszystko sie trzesie, drga kierownica i wogole cała deska na fotelu tez to czuc momentami wydaje sie jakby na jeden gar nie dopalał takie jakby udezenie mam to juz jakis czas ale teraz doszedł kolejny objaw, przy ruszaniu samochod dosłownie podskakuje, wyglada to tak jakby sprzegło nie rowno brało.
Co zrobiłem:
Wczesniej jak jeszcze nie było tego problemu w ruszaniem (jakies poł roku temu) wymieniłem kable, swiece, kopułke, palec (Beru)- nie pomogło za bardzo. Obroty sa na poziomie 820 do 840.
Sprawdziłem cisnienie na cylindrach, wyszło:1,1-1,2-1,2-1,1 MPa więc tez w normie (chyba)
Jak sie pojawił problem z ruszaniem to wszystko wskazywało na poduchy, wiec tez je tydzien temu wymieniłem i nie pomogło kompletnie nic.

Co o tym myslicie?

BTW nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale ostatnio tez zaczął mi wyc na 2 i 3 i za chwile mnie szlag trafi :). Dzieki za kazdą podpowiedz

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pn kwie 16, 2007 20:26

tomyart pisze:W samochodzie na wolnych obrotach wszystko sie trzesie, drga kierownica i wogole cała deska na fotelu
No wtedy to sprzęgło nie przenosi momentu więc tu bym nie szukał na początek. Jakie masz obroty na jałowym? Silnik pracuje nierównomiernie?

[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 20:28 ]
Adamtd pisze: Jakie masz obroty na jałowym?
Aha już doczytałem , a co się dzieje jak zwiększysz obroty?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » pn kwie 16, 2007 20:44

jak go trzmam tak na 1000-1100 to lekko sie poprawia ale dalej idzie odczuc np. to lekkie udezenie (co jakis czas) jakby nie dopalał na ktorys gar, sprawdzałem swiece i niby wszystkie wygladaja jednakowo.
Co do tego sprzegła, to myslałem ze moze juz sie cos rozpada tam i straciło wywazenie :) ale to juz takie moje bładzenie bo nie wiem na co by tu jeszcze postawic

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pn kwie 16, 2007 21:07

tomyart, a zapłon i rozrząd to dawno ustawiałeś? Bo jak tak to może wypada to zrobić. Warto też sprawdzić profilaktycznie podstawkę pod zespołem wtryskowym. Do komputera podłaczałeś?

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » pn kwie 16, 2007 21:18

wiec jak ruszam wtryskiem to nic sie nie zmienia.
I jeszcze o tym sprzegle, gdyby było tak jak napisałem wyzej to chyba by drgał tez pedał a nie drga- wiec chyba to nie to.
Myslisz ze po VAG-iem cos pokaze?
A rozrzad robiłem w zeszłym roku i wtedy gosc co mi to robił to cos posciemniał ze musze wymienic swiece i kopułke bo nie idzie za bardzo ustawic zapłonu i jak tego nie zrobie to bedzie tak nie rowno pracował wiec wymieniłem wszystko i po tym niby ustawił ale wg. mnie tez to nie było to, silnik dalej drgał a ze nie miałem wtedy za bardzo czasu i samochod odbierała zona to odpusciłem> jeszcze wtedy szło jakos normalnie jechac

BTW. Pamietam ze kiedys jak zalałem 98 to jakby rowniej pracował

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt kwie 17, 2007 07:26

tomyart pisze:tedy gosc co mi to robił to cos posciemniał ze musze wymienic swiece i kopułke bo nie idzie za bardzo ustawic zapłonu
????????
Pojedź do innego mechanika niech to zrobi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”