Problem z obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

stachu01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z obrotami

Post autor: stachu01 » czw kwie 12, 2007 11:20

Prośba o poradę czy to na pewno silnik krokowy jes temu winien?! Samochód to golf 3 1,6 z 1993 roku, z instalacją LPG. Problem polega na tym ze od pewnego czasu samochód na bezynie strasznie spada z obrotów jakby pracował na 3 cylindrach zaś na gazie zdarza sie ze obroty utrzymują sie sporo ponad 1000. Czy gdyby to był silnik krokowy to nie powinien utrzymywać podobnych, za wysokich lub za niskich obrotów na jednym i drugim paliwie? Czy warto kupić taki silnik krokowy np z allegro za 185 zł 6 pinowy kod z silnika się zgadza? Czy musi to być oryginalny Bosh za około 400 zł. Dziękuję i Pozdrawiam!!!
Paweł
Ostatnio zmieniony czw kwie 12, 2007 15:07 przez stachu01, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » czw kwie 12, 2007 11:31

niekoniecznie musi to byc silniczek krokowy, aczkolwiek jest to bardzo prawdopodobne.
jezeli masz juz te instalacje dosc dlugo to mozliwe ze czeka wystaczy autko troszke podregulowac (zaplon, przewody, sprawdz swiece....)

a co do zmiany slinicka, to zwyklem kupowac orginalne czesci... czasem sie duzo wiecej placi ale ma sie te pewnosc niezawodnosci

pozdrawiam

mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » czw kwie 12, 2007 11:34

mialem podobne objawy na benzynie bo gazu nie mam, sa dwie przyczyny albo silniczek krokowy albo lapie pod wtryskiem lewe powietrze, sprawdz czy nie syczy jak pociagniesz w obie strony zespol wtryskowy do siebie lub do szyby przedniej

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

stachu01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: stachu01 » czw kwie 12, 2007 12:24

Dzięki Koledzy za rady! Nie dopisałem wcześniej ze wymieniałem uszczelkę pod głowicą i prowadnice bo były pokrzywione no i czyszczenie zaworów, wymiana kabli swiec kopolki i palca rozdzielacza. Ale te problemy zaczely sie wczesniej a remont nic nie dał. Pozdrawiam!!! Jeszcze raz Dzięki!!!

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » ndz kwie 15, 2007 12:37

zobacz czy niegdzie nie dostaje lewego powietrza i przeczysc dokłądnie strumienice powietrza

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”