Zmiana skrzyni w golfie II POMÓŻCIE !!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zmiana skrzyni w golfie II POMÓŻCIE !!
Mam golfa 1,3 z 4-biegową skrzynią biegów i od dawna szukam skrzyni 5-ki ale z tego co wiem to tam podchodza skrzynie tylko z silnika wlasnie 1,3 i 1,1. A ja trafilem skrzynie z vw polo 3 która byla zamontowana w golfie 3 silnik 1,4. Czy ktos moze mi powiedziec czy ona podejdzie do mojego auta ?? Z zewnatrz korpus wyglada tak samo ale czy nie bedzie problemu ze sprzeglem, poloskami ?? Jesli ktos to robil i mialby taka wiedze to prosze napiszcie mi z czego skrzynia do mnie jeszcze podejdzie ?? Z gory dzieki.
to chyba nie tak... z większych silników też podchodzą. wiem, że do silnika NZ całkiem nieźle pasuje skrzynia 4T i ponoć ma dobrze dobrane przełożenia, spalanie może nawet zmaleć, ale to już zależy od stylu jazdy. na pewno lepiej się z taką jeździ.vwyj pisze:z tego co wiem to tam podchodza skrzynie tylko z silnika wlasnie 1,3 i 1,1
[ Dodano: Pon Kwi 09, 2007 23:57 ]
a co do skrzyni, która jeździła w mk3 - nie wiem, czy półośki podejdą. ale obawiam się, że nie. za to chyba da się przełożyć te, które są w Twojej aktualnej skrzyni.
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata