Klopoty z ukladem kierowniczym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kedarpedros
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Klopoty z ukladem kierowniczym

Post autor: kedarpedros » wt kwie 03, 2007 22:48

Prosze o pomoc panowie Golfika kupilem nie dawno zrobilem w nim maly remoncik zawieszenia (poczawszy od amortyzatorow , koncowki oraz drazki )Wszystko bylo robione na tip top aby miec z tym swiety spokuj i nie dotykac sie do tego ustrojstwa dosyc dlugo.Po wymianie polowy zawieszenia ustawiona byla geometria kol i myslalem ze wszystko bedzie ok. Gdy skrecam kierownica w LEWA strone chodzi ona lekko i podczas skrecani nie trzeba ja usilnie utrzymywac w tej pozycji po prostu jest tak jak powinno byc.Natomiast gdy skrecam w PRAWA strone kierownica stawia znaczny opor a w czasie skrecania w ta tez strone kieronice trzeba raczej dosyc mocno trzymac w reku bo chce ja wyprostowac-obrocic w pozycje zero.Nie wiem co jest tego przyczyna POMOCY :blush:

greg

Post autor: greg » wt kwie 03, 2007 23:39

kedarpedros, wygląda to na źle ustawioną geometrie kół

[ Dodano: Wto Kwi 03, 2007 11:40 pm ]
druga przyczyna moze być w tyle samochodu gdyby coś nie tak było z tylną belką lub jej mocowaniem

kedarpedros
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kedarpedros » sob maja 05, 2007 23:33

Kolega mi podpowiedzial abym sprawdzil czy jednako obracam kierownica w lewa strone i w prawa.Powinny byc ilosci takie same.No i niestety jest roznica w obrocie o jakies 10 cm w jedna ze stron tzn. kierownica obraca sie troche dalej A chcialem dodac ze opon mi nie drze tylko to dokuczliwe krecenie kirownica.Moze jest roznica w wysunietych drazkach z maglownicy ???

[ Dodano: 05 Maj 2007 23:37 ]
Kolega mi podpowiedzial abym sprawdzil czy jednako obracam kierownica w lewa strone i w prawa.Powinny byc ilosci takie same.No i niestety jest roznica w obrocie o jakies 10 cm w jedna ze stron tzn. kierownica obraca sie troche dalej

greg

Post autor: greg » ndz maja 06, 2007 22:51

kedarpedros, to ze 10cm różnicy to ni eproblem - źle masz ustawiona geometrie i tyle - stad róznica w siłąch kręcenia

[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 10:56 pm ]
jeszcze jedno - jak stoi auto to kręcenie czy w lewo czy w prawo jest z taka samą siłą?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”