Witam !!!!
Jak w temacie, ostatnio strasznie zaczeły mi trzeszczeć elementy plastikowe w samochodzie. Ma on już troszke najechane i wydaje mi się to normalne, ale strasznie mnie denerwuje. Mam pytanko co z tym zrobić żeby przestało trzeszczeć.
Trzeszczące plastiki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Ja ostatnio wyciszałem swojego mkII i jest dużo lepiej. Poprzednio skrzypiało mi dosłownie wszystko. Najpierw podkleiłem elementy plastikowe na słupkach i parapety taką taśmą z gąbką, do uszczelniania kanałów wentylacyjnych. Trochę się poprawiło. Potem wymieniłem tylną półkę na taką bez głośników, uzupełniłem wszystkie spinki i klipy w tapicerce i w drzwiach, podokręcałem śruby trzymające tapicerkę drzwi i deskę rozdzielczą i już jest cicho. Czasami zabrzęczy mi trochę radio. Nie wiem jak je zamontować, tak, aby było sztywno - trzyma sę tylko na wygietych blaszkach od kieszeni i zawsze jego tył opada na dół . Oryginalne radia są takze podtrzymywane z tyłu, jednak ja nie mam oryginału, a poza tym ktoś już wcześniej wyciął z deski te tylne zapięcie. Poza radiem brzeczy jeszcze osłona termiczna tłumika - jeszcze nie miałem czasu się tym zająć, czasami kolumna kierownicy (oś kirownicy ma lekki luz w kolumnie - nie wiem, jak to usunąć) i to tyle.
Ważne jest, jak np. przykręca się tapicerkę drzwi, to żeby ją docisnąć do drzwi i tak dociśnietą dopiero przykręcać.
Ważne jest, jak np. przykręca się tapicerkę drzwi, to żeby ją docisnąć do drzwi i tak dociśnietą dopiero przykręcać.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.