witam
problem jak w temacie - założyłem letnie kółka i drżenia praktycznie nie było (jeździłem od przekładki do wczoraj tylko sam, bez dodatkowego obciążenia). na zimówkach delikatnie również trzęsło, ale na pewno mniej niż doświadczyłem tego podczas wczorajszej podróży.
Zmienione mam całe koła tylne (opony+felgi), natomiast z przodu zamieniłem tylko opony na nowe.
Ponadto drżenie nasila się w pewnych zakresach predkości (ok. 100-110, powyżej prawie zanika). Wszystkie felgi oryginalne stalowe VW
Czy to bardziej zasługa kół (i czy możliwe,że to tylne koła powodują tego typu zachowanie)? Czy może jednak jest coś nie tak z jakimś elementem zawieszenia lub przeniesienia napędu?
drżenie kierownicy po obciążeniu tyłu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Cosar 33GT
-
skarredasch
- Ma gadane

dzięki za odzew
auto nie tnie opon - zużycie całkowicie równomierne, więc zbieżność chyba nie..
co do wyważenia - wszystkie 4 sztuki były wyważane w mojej obecności - przednie oponki po założeniu na fele oraz całe tylne koła były też wrzucane na wyważarkę przed założeniem.
chwilowo męczy się z tym mój mechanik
zobaczymy czy coś wyduma - dam znać, a jeśli nic nie osiągnie to podskoczę po weekendzie na ponowne wyważenie i zobaczymy, czy coś tego będzie.
pozdrawiam.
[ Dodano: Nie 13 Maj, 2007 19:58 ]
witam
rozwiązaniem okazała się krzywa felga - koło miało bicie w pionie i stąd wszystkie problemy. po wymianie problem ustąpił
auto nie tnie opon - zużycie całkowicie równomierne, więc zbieżność chyba nie..
co do wyważenia - wszystkie 4 sztuki były wyważane w mojej obecności - przednie oponki po założeniu na fele oraz całe tylne koła były też wrzucane na wyważarkę przed założeniem.
chwilowo męczy się z tym mój mechanik
pozdrawiam.
[ Dodano: Nie 13 Maj, 2007 19:58 ]
witam
rozwiązaniem okazała się krzywa felga - koło miało bicie w pionie i stąd wszystkie problemy. po wymianie problem ustąpił
był mk3, jest prawie mk4