pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i skrzy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i skrzy
witam ostatnbio zauwazylem pewien problem a mianowicie jak jade rozgrzanym autem jak poszcze szybciej sprzeglo to slysze dziwny stuk, natomiasta jak sprzeglo puszcam po woli to albo lekko puknie albo wogole czy to poduska skrzyni i silnika? kjak to dokladnie sprawdzic?
człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda
- anthrax00001
- Mały gagatek
- Kontakt:
na 100% poducha tylko nie wiem która u mnie wszystkie wybite były i jak wymieniać to wszystkie a nie oszczędzać miałem to samo na początku trochę się tłukło a potem tłukło się jak cholera że na skrzyżowaniu ruszyć nie mogłem w spokoju ... to napewno jest to
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: pukanie przy zmianie biegow, czy to poduszka silnika i s
czesc, jak chcesz sprawdzić czy poducha pod skrzynią padła, to złap dobrze silnik zaraz poczujesz czy jest walnieta bo bedziesz mógł ruszyć silnik, jak za nic w świecie nie drgnie to znaczy że jest w porządku, ja tak zrobiłem i silnik sie ruszył po wymontowaniu faktycznie poducha była urwana, kupiłem oryginał w niemczech dałem 25 euro, pozdrarturo222 pisze:witam ostatnbio zauwazylem pewien problem a mianowicie jak jade rozgrzanym autem jak poszcze szybciej sprzeglo to slysze dziwny stuk, natomiasta jak sprzeglo puszcam po woli to albo lekko puknie albo wogole czy to poduska skrzyni i silnika? kjak to dokladnie sprawdzic?
petek
albo zaciąg ręczny na maxa jedna osoba w aucie wsiada i delikatnie puszcza sprzęgło żeby silnikiem zagazowało ale żeby nie zgasł wtedy druga osoba patrzy na silnik widać w których miejscach się silnik przesuwa - widać jak się rusza trzepać silnikiem to nie ma co bo to raczej mało da najlepiej wymień wszystkie ja na początku nie wymieniłem jednej z oszczędności to trzeba było to zrobić jeszcze raz bo też była zużyta i minimalnie się tłukłopetek20 pisze:czesc, jak chcesz sprawdzić czy poducha pod skrzynią padła, to złap dobrze silnik zaraz poczujesz czy jest walnieta bo bedziesz mógł ruszyć silnik, jak za nic w świecie nie drgnie to znaczy że jest w porządku, ja tak zrobiłem i silnik sie ruszył po wymontowaniu faktycznie poducha była urwana, kupiłem oryginał w niemczech dałem 25 euro, pozdr
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3