Gaśnie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie...
Problem wystąpił dzisiaj, silnik (AAZ) początkowo zaczął przerywać na wolnych obrotach, teraz po puszczeniu gazu natychmiast gaśnie, pracuje dobrze tak od około 1600obr. Są problemy z odpalaniem! Wydaje mi się że mógł przestawić się rozrząd, czy dobrze myślę? W każdym razie jutro autko do mechanika. Proszę o jakieś sugestie.
Jezeli wał cały to trzeba kupic nowe kółko zębate i koniecznie nową srubę którą przykreca się na klej, jezeli wał ma klin sciety to zostaje albo napawanie- do starego klina ale lepiej napawac i zrobic taki klin jak jest w TDI i wtedy kółko od TDI, czasami wystarczy wyrównać powierzchnię wału, albo druga opcja wymiana wału z TDI. Mam nadzieje ze uda sie uratowac wał, jezeli wystarczy tylko wyrównac powierzchnie wału i założyć nowe kółko i śrubę to powinno zamknąć się w około 200zł ale to zależy gdzie robisz + ustawienie pompy. Pamietaj jak ściagnie te kółko to koniecznie nową śrubę na klej i dokręcona odp. momentem. Jezeli sie tego przestrzega i nie wymienia rozrzadu u psełdo mechaniorów to mozna tym silnikiem bez problemu wału przejechac nawet 600 tys km. Mój ojciec tyle przejechał i nie było problemu z wałem. Ale zawsze było nowe kółko, śruba i wszystko na klej do śrub i dowalone odp. momentem.
[ Dodano: 13 Mar 2007 22:46 ]
Spytaj sie mechaniora czy zna problem klina w VW i czy wie jak temu zaradzić- bo jeżeli nie to będzie
[ Dodano: 13 Mar 2007 22:46 ]
Spytaj sie mechaniora czy zna problem klina w VW i czy wie jak temu zaradzić- bo jeżeli nie to będzie