Szarpnięcia podczas ruszania z zerwaniem przyczepności

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Szarpnięcia podczas ruszania z zerwaniem przyczepności

Post autor: Razal » ndz mar 04, 2007 09:53

Rzadko mi się zdarza takie ruszanie, ale wczoraj musiałem... Była wilgotna nawierzchnia i moje TDI zakręciło kółkami troche w miejscu. Jednak kolejny raz w tym samym momęcie kiedy ruszam ze zrywem to coś szarpie, słychać to i czuć wewnątrz autka. Przeguby raczej są OK bo na skręconych kołach niczego nie słychać.... Zaastanawiam się jeszcze nad amorkami, ale p[odczas przeglądu, który robiłem jeszcze przed objawem 'zrywania' wypadły dobrze - gdzie można szukać przyczyny HELP

Pozdroooo :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz mar 04, 2007 09:55

w poduszce zawieszenia , albo silnika albo skrzyni biegów mogłeś mieć kiepską i urwałeś do końca

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re

Post autor: Razal » ndz mar 04, 2007 10:17

miś fazi pisze:w poduszce zawieszenia , albo silnika albo skrzyni biegów mogłeś mieć kiepską i urwałeś do końca
Dzięki - faktycznie to może być dobry kierunek - sprawdze i dam znać :hmm:

Ponoć poducha pod skrzynią daje też podobne objawy ....

A pisząc o poduszce zawieszenia miałeś na myśli poduszke na wahaczu czy na kielichu ??

Pozdroofka :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
Bossman
Forum Master
Forum Master

Post autor: Bossman » ndz mar 04, 2007 10:18

a ja się podepnę do kolegi tematu
nie wiem czy to to samo, ale u mnie objawy sa nastepujace:

jesli zrywa sie przyczepnosc kół (na śniegu ) to słychac i czuc takie dziwne dzwieki i wibracje, bardzo zblizone do tych jakie wydaje działający abs

https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Re: Re

Post autor: miś fazi » ndz mar 04, 2007 10:25

Razal pisze:
miś fazi pisze:w poduszce zawieszenia , albo silnika albo skrzyni biegów mogłeś mieć kiepską i urwałeś do końca
Dzięki - faktycznie to może być dobry kierunek - sprawdze i dam znać :hmm:

Ponoć poducha pod skrzynią daje też podobne objawy ....

A pisząc o poduszce zawieszenia miałeś na myśli poduszke na wahaczu czy na kielichu ??

Pozdroofka :pub:
miałem na myśli poduszke skrzyni albo silnika , są one mocowane do belki zawieszenia

[ Dodano: 04 Mar 2007 09:28 ]
nie mają nic wspólnego z wachaczem czy mocowaniem kolumny resoryjącej , masz trzy poduszki zawieszenia silnika i skrzyni

[ Dodano: 04 Mar 2007 09:34 ]
najlepiej jak będziesz próbował ruszyc autem na biegu i zaciągniętym ręcznym , a ktoś będzie obserwował silnik przy otwartej klapie , czy nie rzuca silnikiem , tylko z wyczuciem , delikatnie

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re

Post autor: Razal » ndz mar 04, 2007 10:40

Ide za chwilę looknąc co to może być - a jeśli to poducha to jakie koszty się z tym wiążą ??

Pozdroo

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz mar 04, 2007 10:42

jak sam robisz to niewiele , najdroższa jest poduszka z przodu bo mozesz mieć olejową

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”