[mk2]czy pomoże sama zmiana żarówek ???

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2]czy pomoże sama zmiana żarówek ???

Post autor: unvave » pn lut 26, 2007 22:25

Na początku ze względu że jestem tu nowy :hmm: witam wszystkich forumowiczów :bigok: !!
A wracając do mojej sprawy to napewno temat był wałkowany juz duzo razy ale nie znalazlem niestety odpowiedzi na moje pytanie. Otóż czy sama wymiana żarówek w mk2 coś da czy konieczne są przekaźniki ??? Jeśli zamiana pomoze to prosze o jakies linki np. aukcji na Allegro z konkretnymi zaróweczkami. A gdy konieczne są przekaźniki to podajcie link z instrukcja najłatwiejszą i dokładna :) :hmm: Z góry dzieki :bajer:
pozdr. dla wszysztkich :okej:

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » pn lut 26, 2007 22:43

polecam takie zaroweczki, http://www.allegro.pl/item170264876_zar ... alne_.html
jezeli masz w lampie wypalone juz odbłyśniki toefekt jest mizerny nowe lampy to nie duzy koszt , przekazniki to tez wydatek max 30 zl i 2h wolnego czasu, przekazniki daja wiekrzy prad o jakies 1,54V a to jest duzo dla zarowki, mialem taki problem jak Ty, wymienilem lampy na clary AutoPal zalozylem przekazniki i te zarowy GT150 i jest efekt piorunyjacy, doslownie dzien w nocy

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: [mk2]czy pomoże sama zmiana żarówek ???

Post autor: RaMZeS_CP » pn lut 26, 2007 22:48

unvave pisze:... Otóż czy sama wymiana żarówek w mk2 coś da czy konieczne są przekaźniki ??? Jeśli zamiana pomoze to prosze o jakies linki np. aukcji na Allegro z konkretnymi zaróweczkami. A gdy konieczne są przekaźniki to podajcie link z instrukcja najłatwiejszą i dokładna :) :hmm: Z góry dzieki :bajer:
pozdr. dla wszysztkich :okej:
pomoże ale w czym, bo nie bardzo rozumie?? dokładnie napisz o co Ci chodzi :bajer:
co do instrukcji jak zamontować przekaźniki to prześledz dokladnie ten >>> temat <<< ,
jest tam link do fotoporady jak je zamontować :chytry:
a na sam koniec to takie pytania zadaje się w innym dziale :grrr:

Awatar użytkownika
covacsxxx
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: covacsxxx » pn lut 26, 2007 22:48

zarowiki napewno pomoga.. koledzy proponowali tutaj zarowki tungsram + 60% no i oczywiscie philipsa- ale to juz troszke inna cena...co do przekaznikow..kazdy kto zalozyl to mowi ze jest olbrzymia roznica..wiec..niech ktos kto zakladal niech wyrazi opinie

[img]http://img387.imageshack.us/img387/3857/covacsxxxmp9.png[/img]

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » pn lut 26, 2007 22:51

ja zakladalem w moim Mk2 przekazniki wedlug tej porady http://vw-scene.info/porada15.html po zalozeniu przekaznikow zwykla zarowka swieci owiele lepiej

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » pn lut 26, 2007 22:52

No faktycznie nie napisałem konkretnie :) otóż czy światło będzie jaśniejsze, mocniejsze i białe a nie zółte i ciemne :] ..a co do działu to racja inny powienien być :) niech moderator przeniesie temat do odpowiedniego ;) pozdr.

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » pn lut 26, 2007 23:07

Buniek85 pisze:ja zakladalem w moim Mk2 przekazniki wedlug tej porady http://vw-scene.info/porada15.html po zalozeniu przekaznikow zwykla zarowka swieci owiele lepiej
jeśli już sie zdecydujesz na przekaźniki to zainwestuj troche więcej kasy i zrób już na
czterech a nie dwóch przekaźnikach, bo link do porady który podał Buniek85 dotyczy
świateł krótkich i jest robiona na dwóch przekaźnikach, a warto też założyć przekaźniki do
świateł długich :bigok:

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » pn lut 26, 2007 23:09

RaMZeS_CP, mam zrobione tez na dlugich swiatlekach :P

[ Dodano: Pon Lut 26, 2007 22:12 ]
jeden przekaznik jest do swiatel mijania a drogi do drogowych wiec poco montowac dodatkowe dwa przekazniki :P

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » pn lut 26, 2007 23:16

Buniek85 pisze:RaMZeS_CP, mam zrobione tez na dlugich swiatlekach :P

[ Dodano: Pon Lut 26, 2007 22:12 ]
jeden przekaznik jest do swiatel mijania a drogi do drogowych wiec poco montowac dodatkowe dwa przekazniki :P
ja mam oddzielnie dla każdej lampy zamontowane przekaźniki :jezor:
tj. dla prawej lampy jeden przekaźnik dla krótkich, drugi dla długich i tak samo dla lewej lampy, czy razem wychodzą cztery przekźniki :grin:

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » pn lut 26, 2007 23:17

Buniek85 twoja instrukcja wydaje mi sie najprostsza :) zatem ostatecznie - 2 wystarczą zdecydowanie czy juz lepiej poświecic sie na 4 :>

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » pn lut 26, 2007 23:18

RaMZeS_CP, moim zdaniem jest to zbedne z tego wzgledu ze jeden przekaznik daje takie napiecie ze smialo wystarcza na dwie zarowki, i daje na zarowki ok 13v

[ Dodano: Pon Lut 26, 2007 22:21 ]
unvave, jabym na twoim miejscu robil tak jak ja mam na 2 przekazniki mniej roboty, i zupelnie wystarczaja 2 przekazniki, zamiast jeszcze 2 przekaznikow kup sobie jakies piwo ktore bedziesz saczyl przy robocie tej instalacji :P

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » pn lut 26, 2007 23:22

Buniek85 pisze:RaMZeS_CP, moim zdaniem jest to zbedne z tego wzgledu ze jeden przekaznik daje takie napiecie ze smialo wystarcza na dwie zarowki, i daje na zarowki ok 13v
każdy ma jak ma, ważne że ma i świecą lampki :jezor:
nie ma co się kłocić z tego powodu, tak i tak jest dobrze, a to najważniejsze :bajer: :bigok:

ps: ale jak Ci walnie przekaźnik to jesteś "ślepy" bo odrazu oba reflektory nie świecą bo są na
jednym przekaźniku, a ja mam kazdy na oddzielnym i jest mniejsze prawdopodobieństwo że oba na raz padna :jezor:
Ostatnio zmieniony pn lut 26, 2007 23:25 przez RaMZeS_CP, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » pn lut 26, 2007 23:24

RaMZeS_CP, :pub: nikt sie nie kluci tylko wypowiadamy swoje zdanie na dany temat :P

SyntaX
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: SyntaX » wt lut 27, 2007 00:29

skleiłem dziś instalację na szybko bo nie mieli obudowanych kostek.
Poprostu skręciłem kable i dałem izolację i zobiłem jedynie wsówki do przekażników.
Różnica jest naprawdę wielka.
Ja zrobiłem to nieco inaczej.
Na pozycję dałem zarówki LED.
Mam gril z halogenami i dałem przekażnik na drogowe i drugi na halogeny.
Pozycję zostawiłem bez przekażnika bo LED załatwia sprawę.
Jest idealnie.
Zamówiłem na jutro ładne kostki obudowane na przewody i obudowane gniazda pod przekażniki.
Żadnych rurek termokurczliwych. Wszystko ładnie na kostach.
W łodzi mają fajne kostki za 1,50.
Wkładasz w srodek wsówki i ładnie zamykasz, woda się tam bankowo nie dostanie.
Jak już robić coś to profesjonalnie.

MK2 Stary 89r ale bardzo jary.
Mam ocynkowane podwójnie blachy ;)
Nie ma to jak chodzić z córką lakiernika ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”