Co zrobić z obcieraniem kól o rant blotnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co zrobić z obcieraniem kól o rant blotnika
Witam mam otoz taki problem ze w moim Golfie siedza BBS-y 15cali o 7Jx15H2 ET-24 i jak jezdze sam lub we dwie osoby jest ok .Ale jesli sa juz 3 osoby lub wiecej to zaczyna sie robic problem gdy samochod rozchusta sie na drodze lub dziurach to tylne kola zaczynaja lekko przycierac o ranty blotnikow .Co poradzicie zeby nie zmieniac alusów a zaradzic temu Pokazuje fotke kola jeszcze.Dodam ze rzecz sie dzieje tylko na tyle
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tylko nie wiem mi sie wydaje ze ten rant trzyma nadkole plastikowe tą osłone jak zagne rant to moze sie nie bedzie trzymac zresztą jutro oblukam co i jak bo to mocno nie obiciera ale wkurza strasznie jak samochod sie rozchusta jak jedziesz po rownym t jest git ale u nas takie drogi to rzadkośćadekGTI pisze:ale wiesz chodzi mi tylko o ten rant co idzie od środka, jego nie widać. jak złapiesz nadkole ręką to poczujesz ze ten rant sie zagina w strone koła, wystarczy go podgiąć do gory i z głowy, ale gumy tez zrobią swoje
Przy zagięciu rantów nie zawsze masz 100% pewności ze pomoze. Przede wszystkim jakie masz ET tych felg.. to jest najwazniejsze.. Chłopaki ode mnie jeżdzą na 16-stkach... Podaj ET i wtedy mozna coś pomyśleć.
Mozna też zrobić jak mówią chłopaki - zagiąć lub całkowicie usunąc ranty... Kolega tak zrobił.. bo 9.5 cala stalowki (14") mu się nie miesciło
Pozdrawiam.
Mozna też zrobić jak mówią chłopaki - zagiąć lub całkowicie usunąc ranty... Kolega tak zrobił.. bo 9.5 cala stalowki (14") mu się nie miesciło
Pozdrawiam.
[i][size=100]Sit down
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]
Shut up
Hold on
16v[/i][/size]
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ET mam 24 jak już napisalem wczesniej-Gruby- pisze:Przy zagięciu rantów nie zawsze masz 100% pewności ze pomoze. Przede wszystkim jakie masz ET tych felg.. to jest najwazniejsze.. Chłopaki ode mnie jeżdzą na 16-stkach... Podaj ET i wtedy mozna coś pomyśleć.
Pozdrawiam.
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dobra kupie te gumy i zaloze zobaczymy czy pomoze .Jak ktoś zakladal to niech da znać jakiegos linka jak to wyglada tak mniej wiecej i jak to tam pozakladaćRoss pisze:Dystans6, skoro nie chcesz zaginać rantów to najlepszym i przy okazji najtańszym kosztem bedą gumy usztywniające. Im wyżej na sprężynie je założysz tym auto bedzie sztywniejsze.