Skrzynia z 2e do innych silników ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kostek

Skrzynia z 2e do innych silników ?

Post autor: kostek » śr mar 02, 2005 13:52

czytałem w gazecie że typ włożył tą skrzynię z golfa2 1,6 do golfa3 1,8 90ps i poprawiło mu to przyśpieszenie gdyż ta skrzynia ma krótsze pezełożenia
czy to prawda??
ostatnio też w profilu spawn'a z vwzone.pl widziałem że ta samą skrzynię włożył do mk3 2.0 16v
do jakich silników jeszcze podejdzie i oczywiście da lepszą przyśpieche chodzi mi o silnik 2,0 8v oraz 2,8 vr6
czy różnica w kopycie jest duża??

pzdr

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: Skrzynia z 2e do innych silników ?

Post autor: Borys » śr mar 02, 2005 14:19

kostek pisze:czytałem w gazecie że typ włożył tą skrzynię z golfa2 1,6 do golfa3 1,8 90ps i poprawiło mu to przyśpieszenie gdyż ta skrzynia ma krótsze pezełożenia
czy to prawda??
ostatnio też w profilu spawn'a z vwzone.pl widziałem że ta samą skrzynię włożył do mk3 2.0 16v
do jakich silników jeszcze podejdzie i oczywiście da lepszą przyśpieche chodzi mi o silnik 2,0 8v oraz 2,8 vr6
czy różnica w kopycie jest duża??

pzdr
odrazu mówie z VR6 nie podejdzie do 8v 16V

a z kazdego innego MKII i MKIII od 1.6 w góre do 2.0 łacznie z 16v skrzynie pasuja na mocowania
róznica jest tylko w sosobie sterowania biegami linki lub wodziki i sterowania sprzegłem linka lub hydraulika i srednica wałka w skrzyni biegów gruby (wszelakie GTI chyba tez TDI w MKIII w MKII 16V) i chudy
cała reszta 8v MKII/MKIII oraz w srednicach sprzegła

znajadc przełozenia skrzyn biegów cos sobie mozna dopasowac
oby taka skrzynie znaleźć

ale to duzo pisania jak bedziesz miał jakies konkrety to pisz, z checia odpowiem

www.vrservice.pl

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”