Sonda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sonda
Mam ibize 2.0GTi 8v czy wie ktoś może jaka przy tym silniku jest sonda dokładnie bo mam pewne problemy i jak sie okaże ze to sonda to bede musiał takową zakupić.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Fajnie, że wkleiłeś fotke a nie napisałeś kodu silnika.
Prawdopodobnie jest to taka sonda: Bosch o numerze 0 258 003 548 lub 0 258 986 503 przed katalizatorem, cena około 300 zł (zależy od sklepu) To są kody z katalogu intercars
Prawdopodobnie jest to taka sonda: Bosch o numerze 0 258 003 548 lub 0 258 986 503 przed katalizatorem, cena około 300 zł (zależy od sklepu) To są kody z katalogu intercars
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2007 16:33 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.
sprawdź ile przewodów wychodzi z sondy (tej starej)
ja kupując sondę podałem tylko:
-na ile przewodów
-rocznik auta
-pojemność
w katalogu sprawdzili i wszystko(bez kodów,numerów silnika)
prosty zakup bez problemów
ja kupując sondę podałem tylko:
-na ile przewodów
-rocznik auta
-pojemność
w katalogu sprawdzili i wszystko(bez kodów,numerów silnika)
prosty zakup bez problemów
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2007 14:04 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Wszędzie w 2.0 jest chyba 4 kablowa. Z reszta są tutaj prawdziwi znawcy silników 2.0 np. 2E i oni wam powiedzą. Ja właśnie sprawdzałem bez kodu po pojemności w katalou intercars. JEśli chodzi o numer NKG to masz 0 ZA 572 - E13
Szczerze mówiąc mozesz też wstawić uniwersalną za pare groszy byle tylko ilość przewodów i kolory przewodów się zgadzały.
Szczerze mówiąc mozesz też wstawić uniwersalną za pare groszy byle tylko ilość przewodów i kolory przewodów się zgadzały.
- Paweł Marek
- V.I.P.

to masz silnik 2E. Czterokablowa. Ale najpierw ją zdiagnozuj u mechanika co ma tester. Bo ja mam Vento z tym silnikiem, ostatnio udało mi się wrócić 1700 km z Chorwacji z urwanym kablem sygnałowy sondy (partactwo gazowników) a spalanie prawie nie wzrosło. Pół trasy na gazie, pół na benzynie. Od razu dopiszę że sprawdzanie vagiem może tu nic nie dać. Trzeba to zrobić, ale np pokaże że bogata mieszanka a nie pokaże czy z winy sondy czy innej przyczyny. Może ci równie dobrze lać wtryskiwacz któryś, może być zepsuty regulator ciśnienia benzyny, przepływka, czujnik temperaturyMarooo9 pisze:jestz zaworem biegu jałowego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
A jakie są objawy przy walniętym czujniku temperatury?? i czy jechac do gazownika zeby zmienił mi mimo wszystko emulacje w kompie od gazu na otwartą bo mam taki motyw:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84435 ?? Ciekawe ile to może kosztować??