Noszę się z zamiarem wymiany wszystkich plastików na nadkolach i listwy na drzwiach na te od GTI.
Czy listwy na drzwi będą pasowały w otwory czy może są klejone?Co będę musiał zmodernizować żeby to założyć.
Szczególnie mi się rozchodzi o nakładki na przednie nadkola bo mają ładne wydłużenie pod szerokiego hokeja (ja taki posiadam).
Plasticzki z GTi do GT???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to czeka cie spory wydatek
1. potrzebne ci beda cztery nadkola matuje sie je za pomoca nitow do nadkoli od wewntrznej strony trzeba bedzie wiercic otworu na nity
2 .dwa progi montowane sa zapomoca listw ktore mocuje sie tasma dwu stronna i do tego dochodza zatrzaski około 8-10 szt. ktore sa mocowane do listw a do tych zatrzaskow sa wczepiane progi
3. listwy mocowane sa za pomoca kołkow z kaptorkami tak zwanymi i niewiem jak to wyglada w innych wersjach czy kołki sa na tym samym rostawie ale jezeli miałes listwy klejone to napewno trzeba bedzie wiercic dziury na kołki
chyba zrozumiale to opisałem jak nie to pytac to dopowiem co pominałem
1. potrzebne ci beda cztery nadkola matuje sie je za pomoca nitow do nadkoli od wewntrznej strony trzeba bedzie wiercic otworu na nity
2 .dwa progi montowane sa zapomoca listw ktore mocuje sie tasma dwu stronna i do tego dochodza zatrzaski około 8-10 szt. ktore sa mocowane do listw a do tych zatrzaskow sa wczepiane progi
3. listwy mocowane sa za pomoca kołkow z kaptorkami tak zwanymi i niewiem jak to wyglada w innych wersjach czy kołki sa na tym samym rostawie ale jezeli miałes listwy klejone to napewno trzeba bedzie wiercic dziury na kołki

chyba zrozumiale to opisałem jak nie to pytac to dopowiem co pominałem

Listwy mam na kołki tyle że szerokie, a jak założe nadkola od GTI to będę miał wyjście na wąskie.
Aha czyli spód pierw się klei a poźniej do tego się mocuje osłone platikową.
Ciekawe właśnie jak z tymi drzwiami?
Plastiki na błotnikach powinny mieć ten sam rozstaw otworów jak w zwykłej wersji. To tylko pewnie bym zdjął swoje a założył od GTi.
Dzięki. Co nieco mi to trochę wyjaśniło.
Aha czyli spód pierw się klei a poźniej do tego się mocuje osłone platikową.
Ciekawe właśnie jak z tymi drzwiami?
Plastiki na błotnikach powinny mieć ten sam rozstaw otworów jak w zwykłej wersji. To tylko pewnie bym zdjął swoje a założył od GTi.
Dzięki. Co nieco mi to trochę wyjaśniło.