Za ślisko .....za wysokie krawężniki!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Za ślisko .....za wysokie krawężniki!!!!!!!
MAM 2 pytanka. otóz dzisiaj mialem maly dzwonek wpadlemw poslizg i uderzylem bokiem w 10 cm krawzenik .oczywiscei fela z tylu sie pogiela jak harmonijka . zalozylem dojazdowke i gitara . Ale jak jechelem na dojazdowce to bylo odczuwalne bicie na tylnym kole . czy cos pogiełem ?Beben czy inne duperele ?
I pytanko drugie jak wyjezdzalem z zaspy to sie troszke zakopalem i raz lewe kola sie obracalo raz prawe a innym razem oba ciagnely do przodu czy to normalne na śliskiej nawierzchni ?
I pytanko drugie jak wyjezdzalem z zaspy to sie troszke zakopalem i raz lewe kola sie obracalo raz prawe a innym razem oba ciagnely do przodu czy to normalne na śliskiej nawierzchni ?
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
To że czujesz bicie po wyminie koła to może się okazać że skrzywiłeś belke albo poprostu dojazdówka ma bicia jest nie wyważona.
Aco do drugiej części pytania to to jest normalne zjawisko. Tak działa mechanizm różnicowy. Moc silnika jet przenoszona na to koło któemu jest lżej się kręcić. Np. prawe koło stoi na lodzie a lewe na asfalcie to prawe będzie się kręcić a lewe nie.
Pozdrawiam
Aco do drugiej części pytania to to jest normalne zjawisko. Tak działa mechanizm różnicowy. Moc silnika jet przenoszona na to koło któemu jest lżej się kręcić. Np. prawe koło stoi na lodzie a lewe na asfalcie to prawe będzie się kręcić a lewe nie.
Pozdrawiam
No nie był bym taki pewien, co do belki. ostatnio tez mialem taka historie, uderzylem kołem w krawęznik w sumie felga duzo nie ucierpiała bo tylko zgieła się na rancie ale koło podgieło sie na bok, przyczyna - zgięta belka no oczywiście czop też się zgioł. Jezeli chodzi o czop to koszt nowego jakies 70 PLN,a jak belka to gdzies od 200 PLN (ja za tyle kupiłem, kompletną z bębnami)
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......