oswietlenie deski rozdzielczej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dodo14
Mały gagatek
Mały gagatek

oswietlenie deski rozdzielczej

Post autor: dodo14 » wt sty 30, 2007 12:50

Wczoraj poraz pierwszy spotkala mnie ciemnosc na desce rozdzielczej.Po przekreceniu kluczyka wszystkie kontrolki dzialają natomiast brak jeste podswietlenia zegarow rowniez licznik nie jest podswietlony.Dodam ze dzisiaj po przejechani kilku kilometrow podswietlenie deski sie pojawilo ale na chwile bo jak wylączylem samochod to problem znow sie pojawil .
Moze ktos z was spotkal sie z tym problemem.

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » wt sty 30, 2007 13:04

poruszaj i postukaj w ściemniacz podświetlenia bo on lubi się tak zachowywać- ewentualnie wyłącznik świateł

dodo14
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodo14 » wt sty 30, 2007 15:08

Nie pomoglo stukanie w pokrętlo swiatel i przyciemniacz. Wykrecilem tez zegary i podociskalem z tyl ale to tez nic nie dalo. :crazy:

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » wt sty 30, 2007 15:16

a bezpieczniki sprawdzałeś

[ Dodano: 30 Sty 2007 14:17 ]
aha czy posświetlenie przełączników świeci i zapalniczki

greg

Post autor: greg » wt sty 30, 2007 18:20

dodo14, wygląda to na zaśniedziałe styki we włączniku, jeżeli mam rację to trzeba będzie wyciągnać włącznik i je przeczyścić tj otworzyć włącznik , przetrzeć styki i ok. Ja miałem tak np z włączaniem przeciwmgielnych. Włącznik wyjmujsz poprzez naciskanie włącznika tj pokrętła włączajacego i przekręcenie troszkę w lewo - wtdy odskoczy i mozesz go wyjać, wypinasz wtyczkę, idziesz do domu z nim, na czyste mijsce, - włącznik ma kształt tulei w połowie spłaszczonej. W miejscu gdzi ejest spłaszczenie są 4 malutkie ząbki, podważasz, rozchodzi się na 2 części, wrozkłądasz, przeczyszczasz styki tam gdzie te blaszki chodzą i tyle

dodo14
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodo14 » czw lut 01, 2007 22:24

greg pisze:dodo14, wygląda to na zaśniedziałe styki we włączniku, jeżeli mam rację to trzeba będzie wyciągnać włącznik i je przeczyścić tj otworzyć włącznik , przetrzeć styki i ok. Ja miałem tak np z włączaniem przeciwmgielnych. Włącznik wyjmujsz poprzez naciskanie włącznika tj pokrętła włączajacego i przekręcenie troszkę w lewo - wtdy odskoczy i mozesz go wyjać, wypinasz wtyczkę, idziesz do domu z nim, na czyste mijsce, - włącznik ma kształt tulei w połowie spłaszczonej. W miejscu gdzi ejest spłaszczenie są 4 malutkie ząbki, podważasz, rozchodzi się na 2 części, wrozkłądasz, przeczyszczasz styki tam gdzie te blaszki chodzą i tyle
To byl strzal w dziesiątke,wlącznik przeczyscilem i problem znikl.
Wielkie dzieki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”