wskaźnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wskaźnik temperatury
Witam wszystkich. Jestem tu poraz pierwszy. Od miesiąca posiadam Golfa II 1.3 rok 1989. Dzisiaj wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodniczego, bo wskaźnik nie reagował teraz jest ok. Mam pytanie. W jakim położeniu powinien znajdować się wskaźnik przy dogrzanym silniku? Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam!
wskaxnik
Witam. Pierwszy bieg wentylatora włącza się gdy temperatura silnika osiągnie (88 - 93 st.C) drugi bieg wentylatora włącza gdy temp.osiągnie (93 - 98 st.C) środek wskażnika jest na 90. także na trasie powinien ci zejść poniżej lub równy połowy , a nnp. po mieście w korku gdy silnik ci grzeje temperatura jest większa wtedy wskaźnik wychyli się poza połowę.pozdrawiam
Lubelski Klub VW na http://www.vaglublin.pl" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszamy
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
nie znacznie !marcino.lublin pisze:ci zejść poniżej l
czasmi mozna brać poprawke co do wskania temepratury czujnik moze błędnie wsakazywac + - 5 st
Ostatnio zmieniony sob sty 27, 2007 22:34 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witamy nowego
Dokładnie jak kolega mówi, w każdym samochodzie powinien trzymać stałe 90 stopni. Ale jak kiedyś Ci się zdarzy, że temp. spadnie do 70 stopni i nie będzie chciała się podnieść, to będzie na 99% wina termostatu (tak na przyszłość, abyś niepotrebnie czujnika nie kupował). Awarie czujników zdarzają się dość rzadko.
Pozdrawiam.
Dokładnie jak kolega mówi, w każdym samochodzie powinien trzymać stałe 90 stopni. Ale jak kiedyś Ci się zdarzy, że temp. spadnie do 70 stopni i nie będzie chciała się podnieść, to będzie na 99% wina termostatu (tak na przyszłość, abyś niepotrebnie czujnika nie kupował). Awarie czujników zdarzają się dość rzadko.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Ja mam szczęście (odpukać) do termostatów i czujników w Golfach. Trzymają na sztorc w pionie 90 stopni i nei drgnie. Czy to jadę w trasie na mrozie, czy w upale na mieście. Czasem mi się wentulatory włączały, jak na ponad 30 stopniowym upale stałem dłuższy czas z włączoną kimą, a wskaźnik odchylił się minimalnie (ledwo było widać). Ale temp w dół nigdy mi nie spada.dziejo pisze:marcino.lublin napisał/a:
ci zejść poniżej l
nie znacznie !
Pozdrawiam.
[ Dodano: 27 Sty 2007 21:53 ]
Ale daj dokładniej: Poszukaj w bagażniku poniżdzej naklejki, albo (jeśli amsz sprowadzony parę lat temu to w dowodzie pierwsze 2 litery (znaki) numeru silnika. Jeśli masz na wtryski to tylko NZ, jeśli nie, to HK, NU, 2G, MH (40 kW) lub GT (43 kW nie mylić z GTI ).camp pisze:silnik 1.3 rok 89 ok. zapisze to w profilu
Pozdrawiam i thx za pkt