Problem z ladowaniem akumulatora.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ladowaniem akumulatora.
Mam taki problem, jak odpale samochod gasna wszystkie kontrolki oprocz tej od akumulatora, wszystko co ciagnie prad dziala wtedy slabiej a problem znika gdy dodam gazu (tak gdzies do 2,5 tys obrotow). Wydawalo mi sie, ze to zle naciagniety pasek klinowy, jednak z tego co wyczytalem w ksiazce jest tam jakies urzadzenie automatycznie napinajace ten pasek. Moze wina lezy po stronie akumulatora, kupilem go jakies 3 miesiace temu i taki prosto ze sklepu wsadzilem do samochodu nic przy nim nie robiac. Jest to golf IV 98, 1,4. Z gory dziekuje za pomoc.
najpierw naładuj dobrze akumulator a potem sprawdż ładowanie podłączając miernik do klem akumulatora na zapalonym samochodzie powinno byc 14 V , albo troszke więcej 14,3 14,6 , na wyłączonych odbiornikach tak jak światła , dmuchawa itd
Ostatnio zmieniony ndz sty 28, 2007 13:33 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jest to wina aku. Mam podobny objaw. Padł reg, wymieniłem i aby zaczęło się ładowanie obroty muszą wzrosnąć do ok 1200. Zauważyłem jednak, że jeśli trochę pojeżdżę to nie ma takiej potzreby, kontrolka gaśnie od razu.Podejrzewam, że szczotki muszą się dotzreć. W Twoim przypadku może to być kwestia ślizgów, bądź wytarych szczotek. Sprawdź.davedohc pisze:Moze wina lezy po stronie akumulatora, kupilem go jakies 3 miesiace temu