Zaciągnięty ręczny na noc, po czasie puścił ale.....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

radekzaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Zaciągnięty ręczny na noc, po czasie puścił ale.....

Post autor: radekzaj » śr sty 24, 2007 22:09

Przez nieuwagę dzisiejszą noc ręczny w moim Golfie był zaciągnięty, po jakimś czasie puścił, jednak tak dla świętego spokoju ściągnąłem kołpaki i sprawdziłem temp. centralnego elementu tylnich kół - z lewej strony był powiedzmy ciepły, z prawej gorący (dłużej niż 2-3 sek. nie dało sie trzymać palców), podjechałem do mechanika,podniósł do góry auto, sprawdził ręczny - rzeczywiście puścił i mówił, że można jeździć,ale mi to nie daje spokoju - nie powinno to być równomierne rozłożenie temp.? mechanik też mówił,że może hamulec puścił nieregularnie - czyli najpierw lewy, potem prawy i że po dłuższej jeździe powinno się to ustabilizować a jak nie to linka lub zacisk lub tłoczek? do wymiany,ale chcę się Was poradzić (dodam,że ręczny puścił po delikatnym ruszaniu w przód i w tył, a potem po zaciągnięciu wajchy do końca i opuszczaniu i tak kilka razy)

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr sty 24, 2007 22:21

spokojnie nic się nie martw na razie no chyba że będzie cię ściągało lub też bęben będzie bardzo gorący jest taka opcja że okładzina hamulca sie odkleiła

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”