Witam wszystkich!!!
Mam problem z szybą elektryczna prawych drzwi przednich. Czasami mi działa a czasami nie. Częściej niestety nie działa niż działa. Co dziwne podczas gdy silnik jest unieruchomiony szyba się opuszcza i podnosi natomiast, gdy uruchomie silnik szyba nie działa. Może raz czy dwa razy zadziałała podczas uruchomionego silnika. Sprawdzałem kostke która wchodzi do drzwi i tam wszystko jest ok. Wydaje mi się, że to może by przekaźnik niestety nie znam się na tym i prosze o pomoc. Musze powiedziec, że ostatnio to wcale nie moge uruchomic tej szyby.Prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam robic. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Marcin.
Elektrycznie opuszczane szyby[golf 3]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

na pewno nie sam przekaźnik. KOło silnika każdej szyby jest moduł, który steruje jej pracą. Dochodzi do niego wiele kabli, miedzy innymi plus z aku, plus po stacyjce, kable od wyłączników w słupkach drzwi (tych co powodują zapalenie lampki po otwarciu). Przekaźniki sa tylko w tym module i skoro działa na wyłączonym silniku to sa dobre.
Sprawdziłeś kostkę, ale najczęściej przełamują się kable idące od niej do drzwi i od tego musisz zacząć
Sprawdziłeś kostkę, ale najczęściej przełamują się kable idące od niej do drzwi i od tego musisz zacząć
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.