Problem z kontrolką "Airbag"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jarektzw
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kontrolką "Airbag"

Post autor: jarektzw » pt sty 19, 2007 23:42

Witam- Mam nastepujący problem . Po tygodniowej przerwie (samochód stal w garażu) postanowiłem odpalić auto. Okazało sie, że niemal nowy akumulator (kupiony w październiku 2006) odmówił posłuszeństawa. Po kilkunastuminutach ładowania udało mi się uruchomić samochód - niestety lampka airbag cały czas się świeci - Co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony sob sty 20, 2007 12:19 przez jarektzw, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pt sty 19, 2007 23:51

Podładuj akumulator dłużej, ma prawo się zaświecić przy zdechłym akumulatorze.
Ale pomyśl lepiej nad tym, co drze tyle proądu w nieużytkowanym samochodzie... Alarm? Coś z instalacją? A może nie zgasiłeś lampki :P
Pozdrawiam.

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: Golf III - Problem z kontrolką "Airbag"

Post autor: Gitner » sob sty 20, 2007 12:19

jarektzw pisze:niestety lampka airbag cały czas się świeci - Co może być tego przyczyną?
Jesli nadal sie swieci, wynika ze pojawil sie w sterowniku blad i trzeba go usunac. W takim przypadku koniecznoscia jest podpiecie VAGa i usuniecie bledu.

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

jarektzw
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarektzw » ndz sty 21, 2007 22:23

Witam wszystkich i dziękuję za pomoc. Sprawdziłem auto okazało się, że przyczyną rozładowania akumulatora był niedomknięty bagażnik. Akumulator naładowałem na maxa. No cóż lampka nie zgasła - pewnie czeka mnie wizyta w serwisie. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”