Ściaga w prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Ściaga w prawo
Mam dziwny problem. Kupiłem golfika jakiś miesiac temu. Prowadził sie super jeździło sie przyjemnie. Jedynym mankamentem była przekrzywiona kierownica i pozdzierane opony. Przed wymiana opon postanowiłem ustawić zbierznośc. No i tutaj Zonk. Po ustawieniu samochód zaczął delikatnie ściągac w prawo. Przy ruszaniu też czyje że samochód delikatnie ciagnie w prawo. Facet od zbierzności powiedział ze samochód prawdopodobnie przywalił gdzieś kołem bo prawe jest przesuniete o jakieś 2,5mm. Nie wiem czy gość nie robi mnie w konia bo przed tym ustawieniem auto jeżdziło prościutko. Facet ustawiał zbierznośc na takiej ręcznej maszynie nie na komputerze. Poradźcie coś. Co można ewentualnie zrobić żeby koło zpowrotem ustawić w odpowiednim połozeniu jeżeli faktycznie jest przesuniete.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
oczywiście że do innego diagnosty !dziejo pisze:sam nic nie zrobisz !!!!!!!udaj się do innego diagnosty _szkoda opon - bezpieczenstwo to podstawa
i nie ma znaczenia czy użyje ręcznych maszyn z lampkam do ustawiania
czy komputerowo z laserem, jak mi mechanior udostępnił kanał i swoje
narzędzia to sobie sam ustawiłem, zgodnie ze sztuką i informacjami
wyczytanymi kiedyś z forum
swoją drogą daniel2505 nie masz 100% pewności czy autko nie bylo bite
i nie ma czegoś krzywego, może końcówka już wybita, może drążek krzywy
a także wchacz i felga wraz z oponą, może ten Twój mechanik też nie kłamał,
ale osobiście to zmieniłbym na innego
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzieki za pomoc. Na pewno podjadę sprawdzić geometrie u innego gościa. Kiedy kupowałem auto wiedziałem że było lekko bite prawa strona. Ale jeżdziłem nim przez kilka tygodni i prowadziło się jak po szynach. Czy jest taka mozliwośc ze miało ustawiona geometrie tak by zniwelowac wpływ na prowadzenie tego przesunietego koła? Na prawe jedynym problemem po zakupie było to ze kierownica była ustawiona podczas jazdy na wprost tak jakby była skręcona i tylko dlatego pojechałem na zbierzność. Teraz tez ściąga delikatnie ale jednak jest to wyczuwalne.RobertP pisze:oczywiście że do innego diagnosty !dziejo pisze:sam nic nie zrobisz !!!!!!!udaj się do innego diagnosty _szkoda opon - bezpieczenstwo to podstawa
i nie ma znaczenia czy użyje ręcznych maszyn z lampkam do ustawiania
czy komputerowo z laserem, jak mi mechanior udostępnił kanał i swoje
narzędzia to sobie sam ustawiłem, zgodnie ze sztuką i informacjami
wyczytanymi kiedyś z forum
swoją drogą daniel2505 nie masz 100% pewności czy autko nie bylo bite
i nie ma czegoś krzywego, może końcówka już wybita, może drążek krzywy
a także wchacz i felga wraz z oponą, może ten Twój mechanik też nie kłamał,
ale osobiście to zmieniłbym na innego
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]