FILTR DO GOLFA 4 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
FILTR DO GOLFA 4 TDI
mam pytanie związane z filtrem powietrza do golfa 4 tdi . słyszalem o tym ze wsadzenie stożkowego filtra do diesla nic niedaje. jezeli wsadziłbym płaski filtr kn czy da mi to coś ?????
Filtr stozkowy w dieslu nic nie daje a nawet wkałd sporowy, najlepiej dbać o fabryczny wkład zeby był czysty. Sportowy rózni sie tym ze ma mniejsze opory powietrza ale kosztem mniejszego filtrowania-mniej dokłądne. To jest bardzo szkodliwe dla samochodów turbodaładowanych. Najmniejsze zaczyszczenia mogą zniszczyc wirnik turbiny. najlepiej zapodać Chip sportowy i bedziesz bardziej zadowolony.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
PinkFloyd, nic dodać niec ując! Sportowy różni się tym, że przepuszcza więcej syfu.
BTW, a co niby może dać przy doładowanym silniku taki filtr ??????
Przecież ciśnienie dołądowania jest regulowane przez sterownik silnika (a wyjkonywane na różne sposoby) i pompowane przez sprężarkę. Dzięki temu wynalazkowi wcale nie będzie większe
Pozdrawiam.
BTW, a co niby może dać przy doładowanym silniku taki filtr ??????
Przecież ciśnienie dołądowania jest regulowane przez sterownik silnika (a wyjkonywane na różne sposoby) i pompowane przez sprężarkę. Dzięki temu wynalazkowi wcale nie będzie większe
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Mały gagatek
czytałem kiedyś jakiś krajowy opis modyfikacji VW T4 multiwan silnik 150KM gość założył sportowy filtr i nic mu to nie dało jak wykazała hamownia był spadek 2KM dlatego założyl z powrotem seryjny pozdro
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni