jak sprawdzić odbłyśniki w przedniej lampie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzić odbłyśniki w przedniej lampie
Witam.
Chciałbym sobie polepszyć widoczność jazdy nocą i kupić takie oto żarówki:
http://allegro.pl/item156150961_philips ... ezent.html
Co nich sądzicie?? na starej mojej żarówce pisze h4 to będą pasować tak?
A tak poza tym to mam przeczucie że z moimi odbłyśnikami nie jest najlepiej.
Jak to moge sprawdzić??
Szkło na lampie jest chyba ściągalne bo widać zatrzaski ale chyba też złapane jest na klej.
Rozbiera się to ?
wie ktoś coś na ten temat??
Bardzo prosze o jakąś pomoc
Chciałbym sobie polepszyć widoczność jazdy nocą i kupić takie oto żarówki:
http://allegro.pl/item156150961_philips ... ezent.html
Co nich sądzicie?? na starej mojej żarówce pisze h4 to będą pasować tak?
A tak poza tym to mam przeczucie że z moimi odbłyśnikami nie jest najlepiej.
Jak to moge sprawdzić??
Szkło na lampie jest chyba ściągalne bo widać zatrzaski ale chyba też złapane jest na klej.
Rozbiera się to ?
wie ktoś coś na ten temat??
Bardzo prosze o jakąś pomoc
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
tu masz wszystko jak rozebrać lampy a żarówki z aukcji jak najbardziej będą pasować
http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=smoked
http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=smoked
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Żaróweczki świetnelovelos pisze:Co nich sądzicie?? na starej mojej żarówce pisze h4 to będą pasować tak?
Jeśli Ci się hce to odklejac i kleić znowu...lovelos pisze:Szkło na lampie jest chyba ściągalne bo widać zatrzaski ale chyba też złapane jest na klej.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

No to spoko, kupuj. Ja będę zakłądać blue Vision, świecą na biało (brat ma 2 kpl). A czy masz oryginalne reflektory? jeśli kiepsko świecą to mogą być etż jakieś nieudolne zamienniki. Wtedy nic nie zrobisz, i tylko zostaje kupić oryginalne używki.lovelos pisze:na forum elektroda.pl i tam mówili że to są te nowe żarówki philipsa
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
lovelos, a mierzyles napiecie na zarowkach na odpalonym silniku???
zacznij od tego do golfy maja bardzo duze spadki z powodu braku instalacji na przekaźnikach.....
Jesli to jest to co mysle to mozntaż nawet nalepszych żarówek niewiele da bo bedą świeciły na pół gwizdka....
Zwykle montaż przekaźników załatwia sprawę....ja zostałem nawet przy seryjnych żarówkach, az tak dobrze wyszło, wystarczyło ze zrobilem tylko instalke na przekaźnikach i jest znacznie lepiej....13,7 V teraz
zacznij od tego do golfy maja bardzo duze spadki z powodu braku instalacji na przekaźnikach.....
Jesli to jest to co mysle to mozntaż nawet nalepszych żarówek niewiele da bo bedą świeciły na pół gwizdka....
Zwykle montaż przekaźników załatwia sprawę....ja zostałem nawet przy seryjnych żarówkach, az tak dobrze wyszło, wystarczyło ze zrobilem tylko instalke na przekaźnikach i jest znacznie lepiej....13,7 V teraz
właśnie wacha sie od 10v do 10,9v
Szukam materiałów na temat zamontowania przekaźników, ale z tych materiałów co znalazłem na tym forum, Jest to dla mnie niezrozumiałe.
Wszędzie pisze zamontowac przekaźniki i jakieś do tego niezrozumiałę schematy.
A wogule co to jest przekaźnik?
Jak ma się nazywać ten przekaźnik?
i jakoś tak bardziej obrazowo opisane jak to podłączyć.
A może ktoś mi to zrobi gotowe tylko do podłączenia.
Oczywiście odpłatnie, i ile to by mogło kosztować?
Szukam materiałów na temat zamontowania przekaźników, ale z tych materiałów co znalazłem na tym forum, Jest to dla mnie niezrozumiałe.
Wszędzie pisze zamontowac przekaźniki i jakieś do tego niezrozumiałę schematy.
A wogule co to jest przekaźnik?
Jak ma się nazywać ten przekaźnik?
i jakoś tak bardziej obrazowo opisane jak to podłączyć.
A może ktoś mi to zrobi gotowe tylko do podłączenia.
Oczywiście odpłatnie, i ile to by mogło kosztować?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
lovelos,musze wychodzi zaraz z domu ale bede pamietal i sie odezwe do ciebie w tej sprawie, ostanio robiłęm to w dwóch golfach....
10,9 to bardzo mało, zrobisz tą instalke sobie i bedziesz mial grubo ponad 13,5 v, i besdize swieciło pienknie , i sadze ze zrezygnujesz z zakupu nowyc żarówek!
Przekaźnik to taka kostka kilkupinowa około 2,5x2,5 cm, ja kupiłem przekaźniki typu 541 od poloneza
Generalnie golfy maja wiekszosc waznych instalacji na przekanzikach, pompa paliwa itd ale o siwtalch zapomnieli i sa straszne spadki,
Przekazniki sa wczepiane w skrzynke bezpiecznikow od góry...tam mozesz ssbie zobaczyc jak wygląda przykładowy przekaźnik
Ich montaz polega na tym ze napiecie bierze sie bezpośrednio z akumulatora a tylko sterowanie z przełącznika....mam linki do opisów słownych jak i schematów....pzdr
10,9 to bardzo mało, zrobisz tą instalke sobie i bedziesz mial grubo ponad 13,5 v, i besdize swieciło pienknie , i sadze ze zrezygnujesz z zakupu nowyc żarówek!
Przekaźnik to taka kostka kilkupinowa około 2,5x2,5 cm, ja kupiłem przekaźniki typu 541 od poloneza
Generalnie golfy maja wiekszosc waznych instalacji na przekanzikach, pompa paliwa itd ale o siwtalch zapomnieli i sa straszne spadki,
Przekazniki sa wczepiane w skrzynke bezpiecznikow od góry...tam mozesz ssbie zobaczyc jak wygląda przykładowy przekaźnik
Ich montaz polega na tym ze napiecie bierze sie bezpośrednio z akumulatora a tylko sterowanie z przełącznika....mam linki do opisów słownych jak i schematów....pzdr
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ale i tak trzeba sie wpinać w kable w aucie wiec Ty bedizesz to musial zrobić...
Cała sprawa polega na:
pocięciu kabli na odpowiednie długosci, zamontowaniu końcowek na koncach tych kabli,
Bezpieczniki sa w specjalnych obudowach i wpinasz w nie te koncowki ktrore zalozyles na kable....Przekaxniki maja podstawi w ktore tez wpina sie te koncowki zalozone na kable....
koszty:
przekaźniki 15 zł szt (mozna kupic taniej)
podstawka pod przekaźniki to kilkamzł nie pamiętam dokładnie
przewód ~12 zł
złączki (kostkowe męskie i żeńskie oraz okrągłe) : 10 zł (na zapas)
taśma izolacyjna 2 zł
bezpieczniki w obudowach 5-15 zł szt
Jak nie rozumeiesz schmematu to jest tez opis słowny, jak Cie interesuje to dam Ci linka, mozesz sobie sam rozrysowac schemat, ja tak zrobilem bo wtedy nie miałę mschematu...poza tym ze swojego zawsze łatwiej...
Cała sprawa polega na:
pocięciu kabli na odpowiednie długosci, zamontowaniu końcowek na koncach tych kabli,
Bezpieczniki sa w specjalnych obudowach i wpinasz w nie te koncowki ktrore zalozyles na kable....Przekaxniki maja podstawi w ktore tez wpina sie te koncowki zalozone na kable....
koszty:
przekaźniki 15 zł szt (mozna kupic taniej)
podstawka pod przekaźniki to kilkamzł nie pamiętam dokładnie
przewód ~12 zł
złączki (kostkowe męskie i żeńskie oraz okrągłe) : 10 zł (na zapas)
taśma izolacyjna 2 zł
bezpieczniki w obudowach 5-15 zł szt
Jak nie rozumeiesz schmematu to jest tez opis słowny, jak Cie interesuje to dam Ci linka, mozesz sobie sam rozrysowac schemat, ja tak zrobilem bo wtedy nie miałę mschematu...poza tym ze swojego zawsze łatwiej...