Chcialbym sie zapytac co mam razem z tymi 2 rzeczami wymienic? jakies srobki np od pompy na nowe? od chlodnicy cos nowe? jakies uszczelki oprocz oczywiscie przy pompie co jest. No i planuje obejmy wymienic na nowe przy wezach odrazu i wlasnie co jeszcze? nie chce zas za jakis czas sie bawic w wymienianie jakiejs pierd0ly a moge teraz przy tym
Przy wymianie chlodnicy i pompy wodnej w silniku 1.6 :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przy wymianie chlodnicy i pompy wodnej w silniku 1.6 :)
Witam
niestety bedzie mnie czekala wymiana pompy wodnej i odrazu chyba wymienie chlodnice bo cos przecieka...
Chcialbym sie zapytac co mam razem z tymi 2 rzeczami wymienic? jakies srobki np od pompy na nowe? od chlodnicy cos nowe? jakies uszczelki oprocz oczywiscie przy pompie co jest. No i planuje obejmy wymienic na nowe przy wezach odrazu i wlasnie co jeszcze? nie chce zas za jakis czas sie bawic w wymienianie jakiejs pierd0ly a moge teraz przy tym
dzieki za wszelkie odpowiedzi !!!

[img]http://images13.fotosik.pl/26/10e53d014d7e7f26.jpg[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.

Obejmy przy weżach obejrzyj, jak nie skorodowane to po co wymieniać, o ile masz jeszcze te spręzynowe fabryczne. Śróbkami od pompy to się będziesz martwił jak nie daj Boże urwiesz. Rozważ wymianę termostatu przy okazji i paska rozrządu, klinowego, o ile już okres wymiany się zbliża. Poza tym chyba nic nie trzeba
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a jakie sa te srobki od pompy? wole wymienic niz zeby kiedys pekly.... Termostat po co? Pasek rozrzadu to tez nie potrzebne bo pompe nie napedza pasek rozrzadu u mnie a wymieniony byl o czasie i jeszcze zostalo mu sporoPaweł Marek pisze:Obejmy przy weżach obejrzyj, jak nie skorodowane to po co wymieniać, o ile masz jeszcze te spręzynowe fabryczne. Śróbkami od pompy to się będziesz martwił jak nie daj Boże urwiesz. Rozważ wymianę termostatu przy okazji i paska rozrządu, klinowego, o ile już okres wymiany się zbliża. Poza tym chyba nic nie trzeba
[img]http://images13.fotosik.pl/26/10e53d014d7e7f26.jpg[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.

chodzi mi o to że będziesz miał już blisko gdybyś planował wymianę np paska rozrządu za miesiąc roku to łatwiej przy okazji teraz. Rozmiaru śrób nie pamiętam.shibby pisze:Termostat po co? Pasek rozrzadu to tez nie potrzebne bo pompe nie napedza pasek rozrzadu u mnie a wymieniony byl o czasie i jeszcze zostalo mu sporo Pasek klinowy obejrze i jak cos to wymienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.