Regulacja Świateł

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rafit
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Regulacja Świateł

Post autor: Rafit » sob gru 30, 2006 00:38

Witam.
W moim cabrio US nie było regulacji elektrycznej lamp. Wymieniłem teraz lampy i mam silniczki do regulacji i chciałbym ją podłączyć. Wiem, że potrzebuje wtyczek, tylko czy teraz wystarczy się wpiąć w tą główną kostkę na pasie przednim (jak przy instalacji halogenów) czy trzeba ciągnąć nową instalację, aż do samej wtyczki przy włączniku świateł.

Proszę o jakieś dane (kolory co i jak podłączyć i gdzie)

:smoke:

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob gru 30, 2006 14:19

Hym dobre pytanie. U mnie przewody do silniczków ida gdzies po bokach przy błotnichac a wtryczka ma 3 przewody. Musiał bym sie przyjrzec dokładnie. Mam instalke oczywiscie fabryczną.

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Rafit
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Rafit » sob gru 30, 2006 22:26

Hym dobre pytanie. U mnie przewody do silniczków ida gdzies po bokach przy błotnichac a wtryczka ma 3 przewody. Musiał bym sie przyjrzec dokładnie. Mam instalke oczywiscie fabryczną.

Pozdrawiam
Wtyczka pewnie leci do tej głównej puszki ;-) Tylko teraz jakie to kolory przewodów z tej puszki trzeba wziąć :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob gru 30, 2006 22:41

Przypuszczam że kable w wiązce są, dochodząc do okrągłego wtyku przy chłodnicy. Brązowo-niebieski (do wtyku 1 silniczka),czerwono niebieski sygnałowy do wtyku 2, żółte dwa kabelki z napięciem od reflektorów (do 3), no i potrzebny wlącznik z opcją regulacji wysokości świateł i osobna wiązeczka do niego pewnie do dorobienia.
wiążka regulacji ma we włączniku osobne wejście.
Obrazek

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Rafit
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Rafit » ndz gru 31, 2006 01:25

Dzięki znajdę tylko wtyczki i coś podziałam :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”