czujnik temp cieczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik temp cieczy
witam mam takie pytanko gdzie znajde czujnik temp cieczy bo w 2E podobna sa 2 czujniki jeden jest od czola glowicy a drugi .... ? bo temp podczas jazdy mam ponizej 70 i obstawiam ten czujnik tylko niewiem gdzie znalezc ten drugi pozdro
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Pewnie, że termostat!seba11 pisze:To termostat ci trzyma taką temperature.
Poczytaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =termostat
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =termostat
A jak chcesz się przyczepić czujnika to proszę bardzo, to nic nie kosztuje
to wyjasnie jaku mnie wyglada temp rzeczywiscie na MFa pokazuje temp oleju choroba pomylilem sie sorki jak auto postoi mi na wolnych obrotach 15 min temp skacze na 90 stopni kiedy dluzej postoje wlacza sie wentylator ale kiedy jade tak zeby wiał wiatr w chlodnice to temp dpada ponizej 70 stopni jest na poczatku skali jakby zamarzał haha termostat ?? ogrzewanie jest
[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 09:20 ]
duzo roboty z tym termostatem?? macie moze jakis opis trzeba alternator wyciagac?? sprezarke od klimy czy mozna sie dostac bez tego??
[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 09:20 ]
duzo roboty z tym termostatem?? macie moze jakis opis trzeba alternator wyciagac?? sprezarke od klimy czy mozna sie dostac bez tego??
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Paweł Marek
- V.I.P.
tylko pompe wspomygrybam pisze:jak sie dobrac do termostatu panowie?trzeba alternator wyciagac??
[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 3:41 pm ]
Czujnik od MFA masz na deklu filtra oleju, drugi jest podwójny (do sterownika wtrysku i do wskazówki w liczniku) z przodu na króćcu płynu chłodzącego przykręconym do głowicy)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie trzeba niedowiarku. Tylko pompę wspomagania. Żonka ma GTI z klimą, zmieniałem i wiem.grybam pisze:bo ja mam jeszcze tam sprezarke do klimy i niewiem czy tez nie musze demontowac
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.