Co lepiej jeden wzmacniacz 4 kanałowy, czy 2 dwukanałowe?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Co lepiej jeden wzmacniacz 4 kanałowy, czy 2 dwukanałowe?
Pytanie moje do specjalistów od CA jest następujące: co lepiej wybrać - jeden wzmak 4 kanałowy? Czy dwa 2 kanałowe? Chodzi konkretnie o CARPOWERA. Może inaczej - na razie chcę nagłośnić przód - zestaw odseparowany POWERBASS'a a z czasem - subik. No i nie wiem czy zafundować sobie 2 kanałowy wzmak i jak coś dołożyć drugi, czy lepiej kupić 4 kanałowy? Czy dwa wzmaki da się jakoś sensownie podłączyć? Jak co to jakie kable kłaść (tak na zapas) żeby na drugi wzmacniacz starczyły?
Kup sobie najpierw "lepszy"wzmacniacz na przód ,a potem(po zakupie suba) dokupisz drugi (do basu monacor jest OK).Jeśli nie boisz się używek to polecam zakup np.Alpine V12 ,Axton,Sony( nie Xplod,tylko srebrne stare XM np. 6020F),czy też Audisona.Jak trafisz to mozesz kupić nawet fajnego 4 kanałowca ( był axton za 500zł) ,natomiast jeśli maja być tylko nówki to Monacor chyba prezntuje najlepszą jakość dźwięku (i moc za taką kasę).Jeśli możesz to kup od razu 604 ,bo moc ta sama (wiem niby 25w mniej ale w praktyce nie odczujesz tego),a "kablologia" tylko jedna.
Ostatnio zmieniony wt gru 19, 2006 21:06 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.