Golf 2 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
Golf 2 1.8 RP
Witam mam Golfa II 1.8 na monowtrysku i mam takie pytanko czasem w czasie jazdy jak wcisne sprzegło i puszcze gaz to obroty spadają do około 500obr i za chwile sie stabilizują do 900obr same czyli 900obrotów ok ale to jest nie zawsze ale jak sie zagrzeje co to może byc ?? w golfiku mam nowy silniczek krokowy bosch i nową sonde lambda z boscha bable nowe swiece nowe to wymieniałem wczesniej bo miałem inne problemy prosze o odp czy to w tym modelu jest normalne czy jest jakas przyczyna ?
Re: Golf 2 1.8 RP
Przypuszczalnie zawiesza ci się zaworek odprowadzający pary paliwa do pojemnika z węglem aktywnym. O ile masz taki pojemnik (u mnie po lewej stronie koło wlotu powietrza) bo czasem w autach po dzwonach go wywalają. U mnie w drastycznych przypadkach to nawet gasł silnik. Polecam zalać flaszkę denaturatu na pełny bak benzyny i przepalić. U mnie wtedy ustało. Chociaż pewnie można ten zawór rozebrać i wyczyścić. Trzeba by prześledzić rurki (3) które biegną do tego pojemnika i na jednej z nich jest taki zaworek bosch.Rompol pisze:Witam mam Golfa II 1.8 na monowtrysku i mam takie pytanko czasem w czasie jazdy jak wcisne sprzegło i puszcze gaz to obroty spadają do około 500obr i za chwile sie stabilizują do 900obr same czyli 900obrotów ok ale to jest nie zawsze ale jak sie zagrzeje co to może byc ?? w golfiku mam nowy silniczek krokowy bosch i nową sonde lambda z boscha bable nowe swiece nowe to wymieniałem wczesniej bo miałem inne problemy prosze o odp czy to w tym modelu jest normalne czy jest jakas przyczyna ?
TDPower
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
Benzyna auto nigdy nie miało gazu
[ Dodano: Pon Gru 18, 2006 22:39 ]
Przepłukałem dzis WD40 ten zaworek a potem go przepłukałem benzyną ekstrakcyjną i wyleciało troche brudu narazie jest ok jutro mam dłuższą trase także sprawdze
[ Dodano: Czw Sty 11, 2007 15:23 ]
Witam wszystkich problem powrócił ten zaworek który czysciłem teraz wydaje si ebyc ok bo sobie tak tyka cyka hih .Ale jak pojezdze sie zagrzeje i sie zatrzymie na switałach to obroty spadają do ok 500 a powinno byc ok 900obr silniczek krokowy jest nowy i sonda lambda tez oryginały z boscha prosze o pomoc
[ Dodano: Pią Sty 12, 2007 16:44 ]
czy może to byc od pompy paliwa sie tak teraz zastanawiam?
[ Dodano: Pon Gru 18, 2006 22:39 ]
Przepłukałem dzis WD40 ten zaworek a potem go przepłukałem benzyną ekstrakcyjną i wyleciało troche brudu narazie jest ok jutro mam dłuższą trase także sprawdze
[ Dodano: Czw Sty 11, 2007 15:23 ]
Witam wszystkich problem powrócił ten zaworek który czysciłem teraz wydaje si ebyc ok bo sobie tak tyka cyka hih .Ale jak pojezdze sie zagrzeje i sie zatrzymie na switałach to obroty spadają do ok 500 a powinno byc ok 900obr silniczek krokowy jest nowy i sonda lambda tez oryginały z boscha prosze o pomoc
[ Dodano: Pią Sty 12, 2007 16:44 ]
czy może to byc od pompy paliwa sie tak teraz zastanawiam?