[mk3] szlifowanie szkiel przednich lap ...

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
koczyk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mk3] szlifowanie szkiel przednich lap ...

Post autor: koczyk » pt gru 08, 2006 00:34

Witam ciekawi mnie takie cos czy mozna wyszlifowac samemu szkla przednich lamp ? :helm: chodzi mi taki efekt zeby bylo to jakby calry mam szkla tzw. "prazkowane" czy jak to sie mowi :smoke: jezeli ktos robil takie cos to prosze o pomoc jak to zrobic jak dlugo to trwa ile wyniesie nas takie szlifowanie (pln'ów) podrawiam :) :okej:

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » pt gru 08, 2006 16:04

w firmie jakies 70 zl, zalerzy gdzie, samemu bedzie ciezko, ale tak czy tak to szklo traci swoja wytrzymalosc i latwo peka np od malego kamienia, wiec zastanow sie

Awatar użytkownika
Wegiel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Wegiel » pt gru 08, 2006 19:36

odradzam lepiej kupic nowe lampy a same szkla na allegro byly ale takie cos nie ma homologacji i mozna latwo stracic dowod a co za tym idzie po wypolerowaniu klosza bedziesz mial bardziej rozproszobe swiatlo i slabsza widocznosc w nocy...

Obrazek
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43

Awatar użytkownika
-oli-
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: -oli- » pt gru 08, 2006 21:17

koczyk pisze:Witam ciekawi mnie takie cos czy mozna wyszlifowac samemu szkla przednich lamp ?
jesli bys przerabiał zwykłe lampy na xenon to tak ,ale te szkła szybko pękają od kamyków i sa bez homologacji :bajer: a jak chesz juz cos kombinować to lepiej kupic juz jakies konkretne lampki np. Hella Celis, albo cos tanszego :bajer: pozdro

Awatar użytkownika
koczyk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: koczyk » sob gru 09, 2006 00:55

aha to nie bede tego robil bo znalazlem takie szkla na allegro i kolo chcial 90 zl za szt. i wydawalo mi sie drogo ale jak latwo pekaja to to nie ma sensu :) bo chcialem przerobic lampy zwykle na xenon lub bixenon :) A mam jeszcze pytanko te lampy soczewkowe z ringiem to sa xenony czy to jest imitacja bo smigaja u mnie 2 trojki i wyglada na to jak prawdziwy xenon :) pozdrawiam :okej:

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » sob gru 09, 2006 11:20

Po pierwsze to po co polerowa jak mozna kupic na allegro gładkie klosze tyle ze to nie ma sensu przy zwyłych lampach. Po to są prązkowane zeby rozpraszaly swiatlo a jakbys to wywalil to w nocy nic bys nie widział :chytry: Ratuje cie zmiana lamp :chytry:

Awatar użytkownika
-oli-
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: -oli- » sob gru 09, 2006 12:29

koczyk pisze: mam jeszcze pytanko te lampy soczewkowe z ringiem to sa xenony czy to jest imitacja bo smigaja u mnie 2 trojki i wyglada na to jak prawdziwy xenon
no ja mam takie lampy soczewkowe z ringami, wstawiłem do nich zarówki Philips blue vision no i juz pare osób sie pomyliło, bo myslało że mam Xenony :bajer: miałem zamiar dokupic do tych lamp instalacje Xenonów,ale zmieniłem plany.Pozdro

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » sob gru 09, 2006 12:38

Zamiast zmieniac szkło, to przyciemnij je sobie, bo domyslam sie ze masz h4+h4, tez bardzo fajnie wygląda

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » sob gru 09, 2006 14:07

Zamiast zmieniac szkło, to przyciemnij je sobie, bo domyslam sie ze masz h4+h4, tez bardzo fajnie wygląda
Chodzi ci chyba o H1+H1 :bigok:

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » sob gru 09, 2006 17:33

lolo_golf pisze:
Chodzi ci chyba o H1+H1 :bigok:
sorki, chyba tak ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”