[MK3] Miga kontrolka oleju po 15min jazdy na obr jalowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Miga kontrolka oleju po 15min jazdy na obr jalowych
wiem ze ten temat jest przerobiony x tysiecy razy ale u mnie jest troche inaczej niz w tamtych prrzypadkach
miga mi kontrolka cisnienia oleju, nic nie brzeczy nie pika,
kiedys juz tak bylo ale wymienilem olej i bylo 10000 km spokoju
teraz dzieje sie to nie zawsze gdzies mniej wiecej po 15 minutach jazdy samochodem
przy obrotach biegu jalowego
dodam ze jest to mk3 z silnikiem 1.6 8v abu, okolo 75 km
od czego zaczac?
czujnik?/ ale gdzie mam go szukac?
miga mi kontrolka cisnienia oleju, nic nie brzeczy nie pika,
kiedys juz tak bylo ale wymienilem olej i bylo 10000 km spokoju
teraz dzieje sie to nie zawsze gdzies mniej wiecej po 15 minutach jazdy samochodem
przy obrotach biegu jalowego
dodam ze jest to mk3 z silnikiem 1.6 8v abu, okolo 75 km
od czego zaczac?
Ostatnio zmieniony czw gru 07, 2006 16:23 przez rafał l, łącznie zmieniany 1 raz.
Stary co u Ciebie jest inaczej?? Wszystko to samo.rafał l pisze:ale u mnie jest troche inaczej
Tak masz zacząć standartowo czujniki, pomiar ciśnienia oleju itd. A czujniki masz od strony kabiny kierowcyod czego zaczac?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
inaczej bo z tego co pisali koledzy to ten motyw byl przy wyzszych obrotach i zapalala sie kontrolka oleju oraz jakis tam brzeczyk
[ Dodano: 06 Gru 2006 21:34 ]
[ Dodano: 06 Gru 2006 21:34 ]
kolego a moge wiedziec skad masz takie fajne obrazki z tymi częściami?:Dpszczyna pisze:dokładnie 55KW[url=http://images1.fotosik.pl/290/ec168d3be6879a77m.jpg]Obrazek[/URL]
Nie ma znaczenia - jak masz za niskie ciśnienie to bez względu na obrotu powinna zadziałać kontrolkarafał l pisze: to ten motyw byl przy wyzszych obrotach
A masz go wogóle?? Liczy się kontrolkarafał l pisze: oraz jakis tam brzeczyk
[ Dodano: Sro Gru 06, 2006 21:37 ]
to ja tak nieśmiało zapytam - może wypada już wymienić olej...?rafał l pisze:kiedys juz tak bylo ale wymienilem olej i bylo 10000 km spokoju
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....