[MK3] Czy to ta skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Czy to ta skrzynia
Witam. Mój mk3 przy 3000 na 5 biegu ma 100km/h a przecietnie powien miec 120km/h . I wogóle biegi są dziwne wchodzi na obroty ale biegi są jakieś krótkie. Czy ktoś mógł zamienić skrzynie a jesli tak to od jakiego modelu czy to cos zupełnie innego. Silnik 1.8 ABS
Ostatnio zmieniony pn lis 27, 2006 16:43 przez ggregorii, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
ale zaraz ty zmieniales tą skrzynie? bo o ile sie nie myle miales silnik 1.6 75km? a teraz piszesz ze 1.8abs wiec co swap skrzyni i silnika miales?
>>>>>White GL by Stary<<<<
licznik w mk3 jest na impuls wiec indeks nie ma znaczenia( wiec napewno licznik nie klamie, bo qw mk2 to by moglabyc przyczyna) wielkosc koła masz zachowana odpowiednią?a moze cos ze sprzegłem chociaz gdyby to bylo sprzeglo to by ci sie wczesniej slizgalo tak przynajmniej sadze.
>>>>>White GL by Stary<<<<
Re: [MK3] Czy to ta skrzynia
Podaj mi nr nadwozia lub sam sprawdź w etce, będziesz wiedział jaka skrzynia powinna być. Natomiast wskazania prędkości - może został przestawiony licznik (wskazówka zdjęta i przestawiona na 20km/h) sprawdź czy odcinki drogi, które przejężdzasz i znasz ich długość mają odzwierciedlenie we wskazaniach kilometrów.