Od niedlugiego czasu, silnik stal sie duzo glosniejszy - duzo bardziej go slychac - szczegolnie na wysokich obrotach...
Zaznaczam, ze nie uklad wydechowy, bo ten pracuje stosunkowo cicho - a wlasnie silnik..
Podajzewam plecionke (lacznik elastyczny) w wydechu. Fakt, ze jest on uszkodzony (siatka na zewnatrz jest przerwana) - nie mniej jest on szczelny.. Czy mimo tego wlasnie zwiekszenie glosnosci silnika moze byc spowodowane tym elementem? Czy moze to cos innego?
[MK3 1.8 ABS] Glosny silnik...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Roznie to mozna interpetowac. W zasadzie ja bym stawiał na elementy ikładu wydechowego czy owy łacznik. Sprawa moze takze dotyczyc uszczelki miedzy blokiem siknika a kolektorem wydechowym. Zakładam ze na wolnych obrotach silnika pracuje cicho więc popychacze odpadają. Warto sprawdzić ten łacznik.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
poza katem, ta zlaczka elastyczna czy kolektorem caly wydech jest w zasadzie nowy... (walker)Atomic10 pisze:W zasadzie ja bym stawiał na elementy ikładu wydechowego czy owy łacznik.
SprawdzeAtomic10 pisze:Sprawa moze takze dotyczyc uszczelki miedzy blokiem siknika a kolektorem wydechowym.
Dokladnie - do 2000 tys obr. jest cicho - a pozniej poprostu slychac strasznie silnik...Atomic10 pisze:Zakładam ze na wolnych obrotach silnika pracuje cicho więc popychacze odpadają.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ja tak z innej beczki, czy nie odczuwasz wibracji i takiego buczenia? koledze wymienilismy poduszke pod silnikiem, caly uklad wymienil wydechowy i nadal było głosno jak cholera, okazalo sie ze poduszka byla stara i juz nie tłumiła drgan i przenosilo sie wszystko na bude i dawalo efekt głosnego silnika
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

mysle ze ja by to byla ktoras z uszczelek kolektora to slychac by bylo takie charakterystyczne "cykanie".Atomic10 pisze:Sprawa moze takze dotyczyc uszczelki miedzy blokiem siknika a kolektorem wydechowym.
mysle ze to bedzie raczej wina plecionki lub połączenia miedzy elementami wydechu za plecionką
winny moze byc rowniez nieszczelny uklad dolotowy - pucha filtra, połączenia rur