[MK4 AXR] Wysiadło doładowanie pomozecie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4 AXR] Wysiadło doładowanie pomozecie
czesc wam jestem tu nowy i mam prosbe do was fachowcow od diesli turbo
mam golfa TDI IV AXR 85tys km i przestalo mi dzialac turbo tzn. dokladnie niewiem co ale cos w tym układzie.wczoraj podpinalem go pod boscha wychodzi ze ma za male cisnienie, wymagane 1048hPa a jest 958hPa. jak mozna sprawdzic czy układ jest szczelny? lub jak mozna sprawdzic czy turbina pompuje odpowiednio? lub co innego jeszcze moglo sie popsuc
mam golfa TDI IV AXR 85tys km i przestalo mi dzialac turbo tzn. dokladnie niewiem co ale cos w tym układzie.wczoraj podpinalem go pod boscha wychodzi ze ma za male cisnienie, wymagane 1048hPa a jest 958hPa. jak mozna sprawdzic czy układ jest szczelny? lub jak mozna sprawdzic czy turbina pompuje odpowiednio? lub co innego jeszcze moglo sie popsuc
Ostatnio zmieniony pt lis 17, 2006 23:42 przez rutratdiaxr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [MK4 AXR] Wysiadło doładowanie pomozecie
rutratdiaxr pisze:czesc wam jestem tu nowy i mam prosbe do was fachowcow od diesli turbo
zeby sprawdzić czy uklad jest szczelny to szukaj zapocen oleju, szukaj uszkodzen na rurach
mozliwe ze przpływka ci poszła - co sam podejrzewam
zobacz tez czy przy dodaniu gazu twardnieją weze od powietrza
no i jak to nie pomoze to vag
najblizej chyba masz do Aligatora - Masters Tuning - kontakt w moim podpisie
www.vagtune.pl tel. 502730289
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
podejrzewam że to nie przepływomierz poruszaj ciegnem turbiny od zaworu upustowego bo to sie lubi zawieszać jeszcze jak sie delikatnie jeździ to tym bardziej pociągnij pare razy za ciegno pryśnij jakiego WD 40 i powinno być git a jak nie to prawdopodobnie padł ci ten zaworek ciśnienia jedz na v.a.g-a i sprawdź co jest ewent grane