Witam
Posiadam VW Lupo 1,7SDI podczas jazdy słysze dziwnw odgłos WYCIE słychac to podczas jazdy na 5 begu troche tez i na 4 ale najbardziej wyraznie na 5. Odbywa sie to podczas przyspieszania, gdy puszcze gaz i hamuje silnikiem tez słychac te wycie ale zdecydowanie mniej. Gdy wrzuce na luz wszystko jest ok nic nie wyje. Dodam jeszcze ze wycie ustaje powyzej 110km/h całkowicie ustaje. Wyje tak jak pisałem głównie na 5 biegu najgłośniej jest przy prędkości 80-90 km/h.
[LUPO] Wycie podczas jazdy co to może być??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witaj na FORUM powiem ci tak jesli chodzi o tego typu hałasy poprostu trzeba to słyszeć . ale coś zasugerować mozna więc? sprawdz poziom oleju w skrzynie biegów ewentualnie dolej jak wiadomo mechanizm skrzyni jest bardzo złozony posiada wałki łozyska mechanizm róznicowy kazda osłabiona częśc w skrzyni może powodowac tego typu zjawiska ( kiedys stary mechanik mi radził: nie ruszaj!!!! jak chodzi to niech chodzi a jak stanie wtedy będzie wiadomo co!! na 100% siadło ) częściowo się znim zgadzam ale? wiadomo ze lepiej zapobiegać niż leczyc ! a le w tym przypadku nawet jakaś sugestia z mojej strony nie sprawi abys się tym zajał może synchronizator może łozysko moze mechanizm róznicowy wszystko trzeba by sprawdzic a jezeli np nie bedziesz mógł wbić 5 biegu ? to wyjasni juz cośmalomal pisze:80-90 km/h.