Witam,
od pewnego czasu jestem posiadaczem mk3 gti v8 i narazie jestem z niego bardzo zadowolony. Bardzo ladny egzempalrz wszystko cacy oprucz jednej malej rzeczy. Nie jestem jakims super zanwca aut czy tez mechanikiem ale chcialbym wiedziec jak za stosunkowo male pieniadze troszke podniesc moc mojej golfinie. Oczywiscie moglem nabyc golfa gti v16 i przypuszczam ze ta moc by mi starczyla ale takie cacko dorwac w dobrym stanie to chyba cud. Ostatnio zastanawialem sie nad wymiana calego ukladu wydechowego kolega mowie ze przybyloby mi troszke kucy, ale nie wiem moze jest jakis inny sposob????????
Zwiekszenie mocy mk3 gti v8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
najtanszy sposob jest taki, kupic silnik z paska corrado 2.0 16v 9a bez osprzetu ( wtrysk wiazka, alternator pompa wspomy ma byc) za jakies tam fajne pieniadze zalozmy 1500 zrobic swapa na ten silnik zostawiajac wtrysk digi( trzeba powalczyc z wtryskami) sprzedac swoj silnik, nawet za klocka co by gotowka nie lezala, zrobic za to program wykrzesujacy ostanie ps z silnika( wczesniej mozna zmienic to i owo w glowicy) i w teorii masz za 1500 do 2000 fajnie jezdzace autko zakladajac ze zmieniasz silnik sam
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
powiem krótko - nie wygląda... w 16v był natrysk oleju na denko tłoka... to tak na przykład. a poza tym jest jeszcze duuużo dośc poważnych różnic. poza tym koszt takiej przeróbki przewyższa koszt swapa na jednostkę szesnasto zaworową. więc odradzam. zdecydowanie. a tak w ogóle, to był już taki temat. i to całkiem niedawno.MackoGTI pisze:A jak wyglada sparawa zmiany glowicy z 8v na 16v
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata