[mk2] krzywe manetki, a może kolumna kierownicy?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[mk2] krzywe manetki, a może kolumna kierownicy?

Post autor: Lipek81 » ndz lis 05, 2006 19:46

Zauważyłem, że manetki przy kierownicy są u mnie krzywo zamontowane - tzn. jeżeli kierunkowskazy i wycieraczki są wyłączone, to manetki nie są poziomo, tylko przekęcone są trochę w prawo (względem siebie obie manetki są równo). Rozbierałem już obudowę stacyjki (przy okazji jej wymiany, poprzednia była połamana) i chciałem zająć się też tymi manetkami - ale nie dało rady, ponieważ na kolumnie kierownicy, u dołu, po lewej stronie jest taka blaszka, przyspawana do kolumny kierownicy, która ustala położenie tych manetek i nie zauważyłem żadnej możliwości regulacji. Dodam jeszcze, że obudowa stacyjki jest zamontowana prosto, sama stacyjka też jest prosto - dokładnie wpasowuje się w otwór na kluczyk w obudowie. Czy można jakoś wyprostować te manetki? Dodam jeszcze, że cała kolumna kierownicy ma niewielki luz, tak, jakby coś nie było dokręcone.

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » ndz lis 05, 2006 22:54

w moim mk1 mam szerokie manetki z mk2 i też w pozycji neutralnej manetek są one przekręcone ale wszystko wygląda,ze jest ok-plastik pod kierownicą pasje idealnie do stacyjki-jest krzywo i chyba tak musi być-ja się już z tym pogodziłem

mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”