Witam
mam dylemat .....
mam silnik 1.8 AAM i chce kupic swiece NGK ... wedlug katalogu do tego silnika powinny byc BU5ET wedlug NGK ....
ale
silnik ma zmieniony walek na ten od silnika ABS i komputer sterujacy od silnika ABS ... a do tego silnika juz NGK zaleca BU6ET
wedlug NGK im wyzszy numer tym zimniejsza swieca .....
teraz ktorem mam zalozyc do mojego silnika ??
wyczytalem rowniez ze przy gazie zalca sie zalozenie *#cenzura#* swiecy o 1 .....
co polecacie .... co mam kupic ... moze ktos juz testowal rozne swiece ??
[mk3] Dobór ciepłoty świec.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Dobór ciepłoty świec.
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 19:37 przez Artur79, łącznie zmieniany 1 raz.
---> Golf III 1.8 <---
misiek10111 - wiem ktore mam teoretycznie zalozyc .... pytanie ktore faktycznie
silnik niby AAM ale czesciowe zmiany w ABS .... ale kompresja nadal mniejsza wiec niby moc podniesiona ale nie do 90km .... i tu jest problem ktore swiece wkladac ??
obecnei mam BOSCHA dedykowane do ABS ale dziwnie mi samochod chodzi ... z tym ze kupilem je na gieldzie za bardzo male pieniadze wiec nie wiem czy oryginalne czy jakies podroby
pozatym slyszalem juz duzo opinie ze BOSCH jest kiepski a przynajmniej te sprzedawane w polsce ...
teraz chce kupin NGK oryginalnie w duzym sklepie .... tylko ktore zalozyc ??
jak zaloze te dedykowane do ABS to boje sie ze jednak nie deda sie tak dobrze oczyszczac bo sa zimniejsze ... a jak zaloze te do AAM to zeby znowu sie nie przegrzewaly
ktos moze kto zna sie na zeczy by cos poradzil ??
silnik niby AAM ale czesciowe zmiany w ABS .... ale kompresja nadal mniejsza wiec niby moc podniesiona ale nie do 90km .... i tu jest problem ktore swiece wkladac ??
obecnei mam BOSCHA dedykowane do ABS ale dziwnie mi samochod chodzi ... z tym ze kupilem je na gieldzie za bardzo male pieniadze wiec nie wiem czy oryginalne czy jakies podroby
teraz chce kupin NGK oryginalnie w duzym sklepie .... tylko ktore zalozyc ??
jak zaloze te dedykowane do ABS to boje sie ze jednak nie deda sie tak dobrze oczyszczac bo sa zimniejsze ... a jak zaloze te do AAM to zeby znowu sie nie przegrzewaly
ktos moze kto zna sie na zeczy by cos poradzil ??
---> Golf III 1.8 <---