[MK2] światła przeciwmgielne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bomberxl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[MK2] światła przeciwmgielne
W związku z kiepską widocznością rano postanowiłem zaopztrzyć gofera w światła przeciwmgłowe.Ale:
1.mam zamontowany włącznik dwustopniowy,który obsługuje tylko te tylne
2.czy na pierwszym stopniu powinny się włączać przednie?
3.jak zasilić przeciwmgłowe podwieszone(będą)pod zderzakiem z przodu?
4.jakie będą numery dużego lotka w sobotę 4.11.2006?
1.mam zamontowany włącznik dwustopniowy,który obsługuje tylko te tylne
2.czy na pierwszym stopniu powinny się włączać przednie?
3.jak zasilić przeciwmgłowe podwieszone(będą)pod zderzakiem z przodu?
4.jakie będą numery dużego lotka w sobotę 4.11.2006?
Ostatnio zmieniony śr lis 01, 2006 18:15 przez bomberxl, łącznie zmieniany 1 raz.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
bomberxl, wyłączni jest dlatego dwustopniowy, że obsługuje tył i przód. Być może masz instalację do halogenów p/mgielnych. Jeśli nie to tzreba zrobić. Zasada jest taka - muszą zapalać sie z krótkimi, po włączeniu długich powinny gasnąć. Zasilanie możesz pociągnąć z aku. , zastosuj przekaźik który będzie sterowany wyłącznikiem w desce.
Ad.4 3.12.14,25,34,49
(chyba)
Ad.4 3.12.14,25,34,49
Trza założyć trzystopniowy.1.mam zamontowany włącznik dwustopniowy,który obsługuje tylko te tylne
Tylne,na drugim stopniu przednie i tylne2.czy na pierwszym stopniu powinny się włączać przednie?
Pod zbiornikiem wyrównawczym powinieneś mieć wyprowadzone kabelki(przynajmniej ja mam)bomberxl pisze:3.jak zasilić przeciwmgłowe podwieszone(będą)pod zderzakiem z przodu?
Nie wiem...bomberxl pisze:4.jakie będą numery dużego lotka w sobotę 4.11.2006?
- bomberxl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
JEST!!!!!!!.Znalazłem plastikową wtyczkę.Jeden (+) po drugim pstryku włącznika i (-).
A tyle się naszukałem.
[ Dodano: 01 Lis 2006 15:34 ]
To znaczy,że nie muszę już montować żadnych dodatkowych przekaźników?Tylko przeciwmgłowe 2x(+) do jednego konektora i 2x(-) do drugiego?
A tyle się naszukałem.
[ Dodano: 01 Lis 2006 15:34 ]
To znaczy,że nie muszę już montować żadnych dodatkowych przekaźników?Tylko przeciwmgłowe 2x(+) do jednego konektora i 2x(-) do drugiego?
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
zarowka od przeciw mgielnych ma zapewne 55watt razy dwa hmm,jesli niema przekaznikow to nie wroze dlugiego dzialania przelacznika lub manetek w kierownicy jesli tamtedy tez plynie napiecie do nich,zalacz kilka razy je i sluchaj cz zalaczy jakis przekaznik,jesli nie to zastanow sie nad nimi lepiej
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 16:00 ]
zasil lepiej przekaznik z tej kostki a zasilanie zarowek przez przekaznik z aku.
zasil lepiej przekaznik z tej kostki a zasilanie zarowek przez przekaznik z aku.
- bomberxl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
TZN,że jak jest fabryczna instalacja to nie koniecznie jest zamontowany przekaźnik?piotr2 pisze:zarowka od przeciw mgielnych ma zapewne 55watt razy dwa hmm,jesli niema przekaznikow to nie wroze dlugiego dzialania przelacznika lub manetek w kierownicy jesli tamtedy tez plynie napiecie do nich,zalacz kilka razy je i sluchaj cz zalaczy jakis przekaznik,jesli nie to zastanow sie nad nimi lepiej