[głośniki] problem z drganiem tapicerki

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[głośniki] problem z drganiem tapicerki

Post autor: janek822 » wt paź 31, 2006 20:12

Mam wygłuszone drzwi matami dekarskimi i głośniki PB z dystansami, ale po wygłuszeniu i całkowitym uszczelnieniu drzwi przy poziomu basu ok 30% zaczyna drgać tapicerka i blacha. Dźwięk jest bardzo czysty tak samo jak basss ale te drgania drażnią ucho, może dlatego iż maty dekars są cieńsze od mat APP, mam pomysł żeby wyłożyć zewn stronę jeszcze jedna warstwą, to będzie ponad 3mm, i może przy grubszej warstwie nie będzie drgań, w celu zmniejszenia tego dałem starą szarą pianke pod tapicerke, która była w standarcie, pomogło ale nie w 100%.
Jeśli ktoś ma jakieś propozycje prosze o odpowiedzi
:pub:

Awatar użytkownika
ben29
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ben29 » wt paź 31, 2006 20:26

moze sprubuj naklic na wewnetrzna strone boczka gabke , tak by gabka przylegala i do drzwi i do tapicerki.
Nie wiem czy to profesjonalne rozwiazanie, ale chyba skuteczne boo u kumpla to dziala , i ja tez tak bede chyba robil.
pozdr.

Kupię listwy boczne na tylne błotniki z napisem GT
wersja 3d.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt paź 31, 2006 20:57

Ja u kumpla wsadziłem 5 cm watę mineralną(nie szklaną bo będziesz miał kłopot :-) ) między tapicerkę a blachę(pokrytą taśmą dekarską) .Tylko uważaj na zaczepy przy montowaniu tapicerki ,żeby nie połamać(nic na siłę,jak nie wchodzi ,bo za dużo waty ,to zmniejsz jej ilość w tym miejscu).Od tej pory nic nie drga.

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw lis 02, 2006 19:35

janek822, Czym zakryłeś otwory techniczne w drzwiach :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”