[MK 2] Podłączenie przewodow podciśnieniowych w gaźniku 2EE.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK 2] Podłączenie przewodow podciśnieniowych w gaźniku 2EE.
Witam wszystkich, przepraszam jeśli ten temat sie powtarza, ale wyszukiwarka nie działa. W niedawno zakupionym prze mnie samochodzie (VW GOLF II PN gaźnik 2ee) jest strasznie pokombinowana zarowno elektryka gaźnika jak i przewody podciśnieniowe, np gorne zlącze na przewod podciśnieniowy elektornicznego nastawnika przepustnicy jest w ogole nie podłącozne. Jeśli dysponuje ktos jasna i zrozumiala isntrukcja (najchetniej zdjąciemi) jak powinno być wszytsko popodlaczane bylbym niezwykle wdzieczny. Dodam ze stalem sie kolejnym czlowiekiem siwiejacym za wczasu z powodu problemow opisywanych z silnikiem PN.
Dziekuje za ewentualna pomoc.
Dziekuje za ewentualna pomoc.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Górny przewód od nastawnika przepustnicy idzie na prawą stronę obudowy filtra powietrza, jest zapięty w specjalny zaczep na obudowie filtru powietrza - zaczep ten jest widoczny bez rozbierania czegokolwiek, znajduje się na tej części filtra, która jest nasadzona na gaźnik, następnie wchodzi w króciec znajdujący się w tej części obudowy filtra powietrza, którą ściąga się przy wymianie filtra powietrza. Przewód ten zawsze mi przeszkadza w zdjęciu obudowy filtra, więc zawsze go odpinam.
Mając na myśli prawą stronę obudowy, mam tę, która jest po stronie akumulatora.
[ Dodano: Wto Paź 31, 2006 21:48 ]
Ja też próbuję "odbudować" oryginalne połączenia w silniku, tylko u mnie ktoś nakombinował z wiązkami elektrycznymi.
Mając na myśli prawą stronę obudowy, mam tę, która jest po stronie akumulatora.
[ Dodano: Wto Paź 31, 2006 21:48 ]
Ja też próbuję "odbudować" oryginalne połączenia w silniku, tylko u mnie ktoś nakombinował z wiązkami elektrycznymi.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
Lipek81 dzieki za zianteresowanie!
U mnie tam jest straszny burdel, tam gdzie mowisz, ze powinien isc gorny przewod od nastawniku juz jest cos podpiete . Czy mialbys taka opcje zeby jakos sfotografowac te przewody?? Oczywiscie ten przelacze tak jak mowisz, ale co z tym ktory tam dotychczac wchodzil?? Byl to przewod bezposrednio z gaznika, obok tego co wchodzi na dol nastaanika (byl na nim zalozony rozdzielacz). Straszny tam balagan ktos zorbil. A co do elektryki gaznika to z tym tez bede walczyl bo przewody poucinane i laczone tasma izolacyjna. A dziala Ci nastawnik? aszmul@poczta.fm
U mnie tam jest straszny burdel, tam gdzie mowisz, ze powinien isc gorny przewod od nastawniku juz jest cos podpiete . Czy mialbys taka opcje zeby jakos sfotografowac te przewody?? Oczywiscie ten przelacze tak jak mowisz, ale co z tym ktory tam dotychczac wchodzil?? Byl to przewod bezposrednio z gaznika, obok tego co wchodzi na dol nastaanika (byl na nim zalozony rozdzielacz). Straszny tam balagan ktos zorbil. A co do elektryki gaznika to z tym tez bede walczyl bo przewody poucinane i laczone tasma izolacyjna. A dziala Ci nastawnik? aszmul@poczta.fm
Ostatnio zmieniony wt paź 31, 2006 23:19 przez aszmul, łącznie zmieniany 1 raz.
ja poprosze,bo tez cos mam tam pokombinowane tomi.bartek@neostrada.pl
...:::I love MK II:::... <<niedlugo fotki>>
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
aszmul daj bomberxl swojego maila - podeśle Tobie schemat podciśnień, jak się domyślam. U mnie nastawnik działa ok. Był problem z wieszającymi się wolnymi obrotami, ale winna była dziurawa podstawa gaźnika. Zdjęcia mogę podesłać, ale będę miał możliwość ich zrobienia dopiero w piątek wieczorem.
Kiedyś już poruszalem temat zdjęć komory silnika mk2 z silnikiem PN - fajnie by bylo, gdyby ktoś zamieścił takie, w dobrej rozdzielczości i możliwie żeby było dużo fotografii zakamarków komory silnikowej. Oczywiście chodzi o taką komorę silnika, w ktorej nikt nie grzebał i wygląda tak, jak po wyjściu z fabryki.
Kiedyś już poruszalem temat zdjęć komory silnika mk2 z silnikiem PN - fajnie by bylo, gdyby ktoś zamieścił takie, w dobrej rozdzielczości i możliwie żeby było dużo fotografii zakamarków komory silnikowej. Oczywiście chodzi o taką komorę silnika, w ktorej nikt nie grzebał i wygląda tak, jak po wyjściu z fabryki.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tomi.bartek@neostrada.pl 4U też poszło
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)