[MK3 AAM] Dużo pali przy włączonych światłach mijania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 AAM] Dużo pali przy włączonych światłach mijania
Mam problem i pytanie.W okresie gdy trzeba przez cały dzień mieć włączone światła mijania pali mi dużo więcej, normalnie 9litrów, a w tym okresie ponad 13litrów.Myślałem ze to zima i potrzebna większa mieszanka ale pazdziernik był ciepły i też palił ponad 13litrów.Mam takie spostrzeżenia, gdy mam włączone radio i włączę światła to buczy w głośnikach(ale tylko przy właczączonym RDS-ie).Radio było zakładane przez poprzedniego właściciela osobiście(nie znał sie na tym).Czy to może być coś z elektryką, żle podłączone kable, albo jakiś przekażnik.Proszę o rady.Z góry dziękuję za każdą radę i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2006 15:01 przez zibi74, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dużo pali przy włączonych światłach mijania
miałem fure z takim samym silnikiem 1,8 i tez tyle paliła, a czasamizibi74 pisze:Mam problem i pytanie.W okresie gdy trzeba przez cały dzień mieć włączone światła mijania pali mi dużo więcej, normalnie 9litrów, a w tym okresie ponad 13litrów.Myślałem ze to zima i potrzebna większa mieszanka ale pazdziernik był ciepły i też palił ponad 13litrów.Mam takie spostrzeżenia
nawet duzo wiecej, chyba to norma nie tylko u mnie i nie masz co
się za bardzo doszukiwać problemu w światłach czy radiu
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2006 13:08 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

pszczyna pisze:według wszystkich znaków na ziemi i na niebie na światłach powinien ok. 100ml / 100km brać więcej z tego względu NIEMCY nie wprowadzili obowiązku jazdy ze światłami argumentując to ekologią
zibi74, co do Twojego zużycia paliwa, to różnica jest poniżej 0,1 litra na 100 km, a problemu należy szukać gdzieś indziej.
Nie bierz pod uwagę tego co mówią niezbyt inteligentni ludzie.
Z najlepszych argumentów, które od takich przygłupów słyszałem: ze akumulator się rozładowuje na światalch
Pozdrawiam.
oczywiście, że taktomcio666 pisze:dlatego napisałem że powodem nie będą włączone światła tylko coś innegoRobertP pisze:Na pewno nie pali 4 litry więcej
może u zibi74iego automatyczne ssanie wyłącza sie dużo..... później
tu musiałby popatrzeć, a jak mało jeździ krótkie odcinki to spalanie takie
ok. 13 może być w normie
dlatego też od razu napisałem przy czym mógłby szukać zibi74