[MK2] Problem z odpaleniem PF'a

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
juby
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

[MK2] Problem z odpaleniem PF'a

Post autor: juby » śr paź 25, 2006 16:56

Witam
Prośba o pomoc bo pomysły mi się skończyły. Dzisiaj odpaliłem samochód, pochodził ze 2 minuty, zaczął skakać cały i zgasł. No to jeszcze raz, zapalił na 5 sek i kaplica. I tak w kółko. Na wolnych troche pochodzi i gaśnie. Próba dodania gazu kończy się zdławieniem silnika. Odkręciłem wężyk paliwowy i przekręciłem silnikiem, bęzyna leci dość powoli (wydaje mi się że powinno być wyższe ciśnienie). Pompe w zbiorniku słychać także ją wykluczam, a na 99% jestem pewny że to problem z niedoborem paliwa. Co jeszcze mogło ulec awarii w układzie paliwowym i powodować taki stan żeczy?
Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Frakcja Proud Member

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 25, 2006 18:20

Skoro widzisz że paliwo słabo leci to tego się trzymaj. Pamiętej że PF ma dwie pompy, pomiędzy nimi zasobnik, dalej filtr i dopiero do wtrysku gdzie jest regulator ciśnienia. Więc trzeba wszystko po kolei posprawdzać. Słyszysz może np jedną pompę, a druga padła

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
juby
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: juby » śr paź 25, 2006 18:58

Paweł Marek pisze:Słyszysz może np jedną pompę, a druga padła
Właśnie nad tym się zastanawiałem. Bo pod maską słychać jakieś dziwne cykanie. Nie było tego nigdy. Zaraz po włączeniu zapłonu. Jeszcze zastanawiam się czy filtr się nie przypchał. Bo cośtam tej benzyny dostaje, ale tak jak pisałem na 5 sek.

Frakcja Proud Member

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 25, 2006 19:03

No właśnie, jest więcej rzeczy do sprawdzania niż w trójce.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
juby
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: juby » czw paź 26, 2006 17:34

Kurde a może ktoś się orientuje jakie jest prawidłowe ciśnienie na listwie. Bym to sprawdził żeby wykluczyć awarie komputera.

Frakcja Proud Member

promo211
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: promo211 » czw paź 26, 2006 21:35

Witam
ciśnienie na listwie powinno wynosić 3,2at ale przy dodawaniu gazu
powinno opadać o 0,2do 0,5at . manometr wkręć w listwę wtryskową .
pozdrawiam Przemek

...

Awatar użytkownika
juby
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: juby » czw paź 26, 2006 22:08

promo211, dzięki wielkie, będe musiał go pomierzyć bo nie chce się od razu w koszty ładować.

[ Dodano: Czw 26 Paź, 2006 ]
I jeszcze jedna sprawa. Czy ta druga pompa ma własny bezpiecznik? Chodzi mi o tą przed silnikiem.

[ Dodano: Pon 30 Paź, 2006 ]
Samochód odpalił. Pompa znajdująca sie w zbiorniku chodziła, ale nie dawała odpowiedniego ciśnienia paliwa.

Frakcja Proud Member

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”