Golf III problem z biegami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III problem z biegami
Witam
Mam mały problem z miom vw
Przy zmainie biegów z pierwszego biegu na drugi bieg coś zgrzyta??!!
Mam mały problem z miom vw
Przy zmainie biegów z pierwszego biegu na drugi bieg coś zgrzyta??!!
Na 95 % synchronizator, pewnie zgrzyta tylko czasami jak skrzynia jest zimna a jak już troche przejedziesz to przestaje, jeśli jest tak jak pisze to poprostu póki skrzynia jest zimna nie zmieniaj z 1 na 2 bezpośredni tylko najpier dźwignie na luz, po tem na 2, dużego dyskomfortu nie ma i nie będzie zgrzytać a nie ma co tego ruszać bo trzeba by całą skrzynie rozbierać (a to dużo roboty lub duża kasa), i spokojnie można tak jeździć nic się nie powinno stać
VW Golf propably the best car in the World !!!
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
to sorki myslałem ze masz ten sam typ, u mnie jest na linki a sprzęgło mam hydrauliczne.... ale sie nie przejmuj sprobuj zajrzec pod samochód i tam powinno byc widac drożek zmiany biegów wychodzący z kabiny. na tym drązku jest taka opaska i dokładnie nie wiem ale tam sie reguluje biegi odkrec ja wrzuc jedynke odpal silnik i zakręć z powrotem... moze pomoże warto spróbować...;]
www.grzes861008.systempartnerski.pl wejdź i znajdź pieniądze dla siebie
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam - problem powszechny w golfach jak i w innych samochodach. Czasami mam podobny efekt - ale dzieje się to wtedy gdy nie weykonam pełnego ruchu drążkiem zmiany biegu (ruch do siebie) -biegu 2. Miałem też problem (chociaż ustał mi on z czasem ) w przypadku wrzucania biegu wstecznego -lubiło mi czasem lekko szarpnąć skrzynią- co było bardzo denerwujące. Naszczęście oststnio problem ze wstecznym jakoś sam się rozwiązał.
Pewien mechanik powiedział że można ustawić skrzynię wzg. silnika albo nauczyć się delikatnie z czuciem wrzucac biegi, albo zostawić mu samochód na kilka dni i przygotowac pare stów.
Pozdro
Pewien mechanik powiedział że można ustawić skrzynię wzg. silnika albo nauczyć się delikatnie z czuciem wrzucac biegi, albo zostawić mu samochód na kilka dni i przygotowac pare stów.
Pozdro