MK3 reczny napraw

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzysiek1980
Mały gagatek
Mały gagatek

MK3 reczny napraw

Post autor: krzysiek1980 » śr paź 18, 2006 14:31

WITAM mam male pytanko czy jak zozbiore zacisk tylni (tarcze) czy bede mugl kompletnie rozebrac dzwigienke od recznego ta do ktorej jest mocowana linka ,bo dzisiaj sie pytalem gostka i powiedzial mi ze jak to wyciagne to prawdopodobnie bedzie mi plyn uciekal czy ktos sie z tym spotkal POPROSZE PORADY ZEBY TEGO NIE SPARTOLIC CZY EWENTUALNIE PRZYGOTOWAC SIE NA NAJGORSZE

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » śr paź 18, 2006 14:37

ja mam z tyłu bebny ale oststnio wymianiałem linke od recznego i nic nie poleciało z przodu rozebrałem zaciski wyczyscięłm wszystko złorzyłem i ani kropli płynu nie poleciało a jesli nawet to długo to odpowietrzyć hamulce a po co chesz to zrobić ??

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 18, 2006 15:59

Jeśli uszczelnienia od tyłu nie ciekną teraz to po rozłożeniu tego i poskładaniu też nie powinny ciec. Chyba że mechanik mówił o wycieku z przewodu hamulcowego, ale to wiadomo, trzeba go ścisnąć jakimś francuzem czy imadełkiem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

krzysiek1980
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krzysiek1980 » czw paź 19, 2006 11:17

nie nic u mnie nie cieknie tylko ja mam zapieczonu reczny dlatego musze to rozebrac DZIEKI ZA PORADY POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » czw paź 19, 2006 13:46

krzysiek1980 pisze:DZIEKI ZA PORADY POZDRAWIAM
a moze jakies punkicki :P

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

krzysiek1980
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krzysiek1980 » pt paź 20, 2006 13:37

jak jutri naprawie i nie bedzie zadnych problemow to dostaniecie po punkciku

[ Dodano: Nie Paź 22, 2006 18:51 ]
reczny naprawiony: dzwignaia (w zacisku)na ktora jest zakladana linka da sie wysunac na okolo 10mm ale wychodzi z oporem takze trzeba uwarzac zeby nie wyciagnac za mocno bo potem moga byc problemy.Najlepiej jest wykrecic zacisk i zrobic to na stole tub cos podobnego ja do wysuniecia uzylem przecinaka,który wbijalem miedzy zacusk a dzwigienke do momentu odpowiedniego wysuniecia na oklo10mm wyczyscilem caly syf nasmarowalem smarem miedzianym wbiłem spowrotem dzwigienke i tak powtorzylem ze dwa razy i na koncu nawalilem samru na wierzch i RECZNY DZIALA JAK NOWY (tylko uwaga przy kazdorazowey poruszeniu dzwigienka tloczek sie wysunie ale to nie problem, a i przy okazi mozna wymienic gumke oslonowa jesli jest zniszczona) :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”