MK3 reczny napraw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysiek1980
- Mały gagatek

MK3 reczny napraw
WITAM mam male pytanko czy jak zozbiore zacisk tylni (tarcze) czy bede mugl kompletnie rozebrac dzwigienke od recznego ta do ktorej jest mocowana linka ,bo dzisiaj sie pytalem gostka i powiedzial mi ze jak to wyciagne to prawdopodobnie bedzie mi plyn uciekal czy ktos sie z tym spotkal POPROSZE PORADY ZEBY TEGO NIE SPARTOLIC CZY EWENTUALNIE PRZYGOTOWAC SIE NA NAJGORSZE
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

Jeśli uszczelnienia od tyłu nie ciekną teraz to po rozłożeniu tego i poskładaniu też nie powinny ciec. Chyba że mechanik mówił o wycieku z przewodu hamulcowego, ale to wiadomo, trzeba go ścisnąć jakimś francuzem czy imadełkiem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
krzysiek1980
- Mały gagatek

- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
-
krzysiek1980
- Mały gagatek

jak jutri naprawie i nie bedzie zadnych problemow to dostaniecie po punkciku
[ Dodano: Nie Paź 22, 2006 18:51 ]
reczny naprawiony: dzwignaia (w zacisku)na ktora jest zakladana linka da sie wysunac na okolo 10mm ale wychodzi z oporem takze trzeba uwarzac zeby nie wyciagnac za mocno bo potem moga byc problemy.Najlepiej jest wykrecic zacisk i zrobic to na stole tub cos podobnego ja do wysuniecia uzylem przecinaka,który wbijalem miedzy zacusk a dzwigienke do momentu odpowiedniego wysuniecia na oklo10mm wyczyscilem caly syf nasmarowalem smarem miedzianym wbiłem spowrotem dzwigienke i tak powtorzylem ze dwa razy i na koncu nawalilem samru na wierzch i RECZNY DZIALA JAK NOWY (tylko uwaga przy kazdorazowey poruszeniu dzwigienka tloczek sie wysunie ale to nie problem, a i przy okazi mozna wymienic gumke oslonowa jesli jest zniszczona)
[ Dodano: Nie Paź 22, 2006 18:51 ]
reczny naprawiony: dzwignaia (w zacisku)na ktora jest zakladana linka da sie wysunac na okolo 10mm ale wychodzi z oporem takze trzeba uwarzac zeby nie wyciagnac za mocno bo potem moga byc problemy.Najlepiej jest wykrecic zacisk i zrobic to na stole tub cos podobnego ja do wysuniecia uzylem przecinaka,który wbijalem miedzy zacusk a dzwigienke do momentu odpowiedniego wysuniecia na oklo10mm wyczyscilem caly syf nasmarowalem smarem miedzianym wbiłem spowrotem dzwigienke i tak powtorzylem ze dwa razy i na koncu nawalilem samru na wierzch i RECZNY DZIALA JAK NOWY (tylko uwaga przy kazdorazowey poruszeniu dzwigienka tloczek sie wysunie ale to nie problem, a i przy okazi mozna wymienic gumke oslonowa jesli jest zniszczona)