[mkII] Połączenie elastyczne wydechu i cieknąca skrzynia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

[mkII] Połączenie elastyczne wydechu i cieknąca skrzynia

Post autor: Pinhead » sob paź 14, 2006 12:34

Witam

Mam mały problem z elastycznym połączeniem wydechu które piszczy gdy jest zimne :crazy: Czy dało by rade w miare prosto zamienić standardowe połączenie z pierścieniem na plecionke ? Próbował ktoś tego ? Chodzi mi o plecionki takie jak te http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /132859908.

Drugie pytanie to czy dużo jest roboty z wymianą uszczelnienia półosi wychodzących ze skrzyni biegów ? Mniej więcej z jakim kosztem się liczyć jeśli wykona to serwis (robota+części) ?

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob paź 14, 2006 12:43

ja ci pomoge na drugie pytanie.koszt jest moze z 25zl.tyle kosztuja symeringi i kapselki takie jak 5zl ktore przychodza na te kielichy bo jesli je masz pekniete tez bedzie leciec.musisz odkrecic caly kielich dobierzesz sie do symeringow wtedy.niepamietam tylko czy w kielichy jest nakredka ale raczej pierscien zabezpieczajacy(zegera)ale jest jeszcze jeden problem z zakupem tych symeringow jak ja szukalem w zadnym katalogu ich niema niewystepuja one jako czesc zamienna,ja odszukalem taki zestaw naprawczy w aso i kolega go otworzyl aby przeczytac rozmiary symeringu wiec tobie pozostaje wyciagnac je i odczytac rozmiary albo poszukac tu na forum posta bo podawalem komus te wymiary ale z kilka miesiecy temu to bylo(potem jeszcze ja poszukam)

[ Dodano: Sob Paź 14, 2006 12:44 ]
odnosnie tych plecionek to kolega wstawial zamiast kata cos takiego tylko koncowki musial przyspawac od kata aby to polaczyc zaplacil u mechanika 50zl tylko w mitsubischi colcie.

[ Dodano: Sob Paź 14, 2006 12:48 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... t=symering poczytaj

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”