[Mk 3 1,6 ABU] wymiana płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk 3 1,6 ABU] wymiana płynu chłodniczego
Witam.wymieniłem płyn chłodniczy według opisu w książce tzn.zdjąłem dolny wąż z chłodnicy i dodatkowo wyjąłem termostat bo akurat go wymieniałem i weszło mi niecałe 4 litry.To troche za mało.Co zrobić żeby weszło więcej? 
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Przekręcenie pokrętł na ciepłe pomaga, gdy nagrzewnice sie doołącza. Nie wiem, czy przypadkiem w golfie nargzewnica jest w obiegu cały czas??? Niech ktoś napisze, kto wie.
Może być tak, że nagrzewnica cały czas jest ciepła, a przy pokrętle ustawionym na zimne, powietrze przepływa inną drogą.
Jeśli ustawiłeś wtedy na ciepłe i też nie pomogło, to może ejszcze układ się odpowietrzać. Jezdzij i zaglądaj na poziom.
Pozdrawiam.
Może być tak, że nagrzewnica cały czas jest ciepła, a przy pokrętle ustawionym na zimne, powietrze przepływa inną drogą.
Jeśli ustawiłeś wtedy na ciepłe i też nie pomogło, to może ejszcze układ się odpowietrzać. Jezdzij i zaglądaj na poziom.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn paź 09, 2006 22:22 przez Grzesiekk1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Oczywiście jest w ciągłym obiegu i kręcenie pokrętłem grzania nic nie da.
Artik31 trzeba było zdaje się jescze odłączyć wąż przy pompie płynu, nie spuściłeś całego płynu, nie widziałem ABU ale o to chyba chodzi.
Artik31 trzeba było zdaje się jescze odłączyć wąż przy pompie płynu, nie spuściłeś całego płynu, nie widziałem ABU ale o to chyba chodzi.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

W abu pompa siedzi w bloku i nie ma kroccow (jest elementem rozrzadu). Mi tyle samo weszlo zeszlej zimy, a bylem przygotowany na 6,5l
. Nic sie nie przejmuj. Odpal goofera az zalaczy sie wentyl, potem daj mu ostygnac i uzupelnij ile bedzie brakowac i bedzie ok.
[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Witam wszystko jest ok zmieniałem termostat to odrazu postanowiłem zmienić płyn to co zostało w układzie to też płyn do zimowy tylko chciałem zmienić na nowy więc i tak w zimie nie zamarznie tyle tylko że jest mniejwięcej pół na pół stary płyn i nowysnowak pisze:W abu pompa siedzi w bloku i nie ma kroccow (jest elementem rozrzadu). Mi tyle samo weszlo zeszlej zimy, a bylem przygotowany na 6,5l. Nic sie nie przejmuj. Odpal goofera az zalaczy sie wentyl, potem daj mu ostygnac i uzupelnij ile bedzie brakowac i bedzie ok.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER