[Jetta C] Hamulec Ręczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Jetta C] Hamulec Ręczny
Witam,posiadam vw jettę c89r. i zaczynam mieć problem z ręcznym,sprwdziłem klocki(są jeszcze dobre) chciałbym podkręcic linkę ale niemogę znaleść śrub reguluących(tzn.podejrzewam gdzie są ale chce się upewnić), i o ile obrotów można regulować.Prosze o porade
Ostatnio zmieniony ndz paź 08, 2006 21:10 przez jareks21, łącznie zmieniany 1 raz.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12a ... 0ddde.html TO POWINNO WYJAŚNIĆ WSZYSTKO Ńr. 10 TO NAKRETKA REGULACYJNA
WPIERW ZRÓB Z DWA OBROTY I ZOBACZ JAKI EFEKT UZYSKASZ
WPIERW ZRÓB Z DWA OBROTY I ZOBACZ JAKI EFEKT UZYSKASZ
- Paweł Marek
- V.I.P.
Musisz też dobrze obejrzeć zaciski zanim weźmiesz się za regulację. Chodzi o to czy nie zatarły się dźwigienki do których linka się zaczepia, a także czy same linki lekko chodzą. Jeśli dźwigienki chodzą płynnie i odbijają ( sprężynują) jak należy to regulacja jak wyżej kolega podał powinna zalatwić sprawę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja sie podlacze pod tematMusisz też dobrze obejrzeć zaciski zanim weźmiesz się za regulację. Chodzi o to czy nie zatarły się dźwigienki do których linka się zaczepia, a także czy same linki lekko chodzą. Jeśli dźwigienki chodzą płynnie i odbijają ( sprężynują) jak należy to regulacja jak wyżej kolega podał powinna zalatwić sprawę
a mianowicie u mnie kiepsko odbijaja te dzwigienki,macie moze jakis sposob na to?